Σταμάτης Φασουλής: «Ο Δημήτρης Φιλιππίδης έχασε το βραβείο για έναν βαθμό»

«Έχω σχέσεις με τον Πέτρο Φιλιππίδη»

Σταμάτης Φασουλής

Απονεμήθηκαν τα θεατρικά βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Δημήτρης Χορν», σε κοινή τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο «Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη», στην Πλάκα.

Η Ελίνα Ρίζου, ο Αναστάσης Ροϊλός, ο Φώτης Στρατηγός και ο Δημήτρης Καπουράνης είναι οι νικητές της φετινής συμπυκνωμένης βράβευσης για νέους και νέες ηθοποιούς.

Το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν», είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Το βραβείο είναι ετήσιο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής με την αρωγή του Θεοδόση Ισαακίδη.

Στη βραδιά απονομής των θεατρικών βραβείων Χορν παραβρέθηκε φυσικά και ο Σταμάτης Φασουλής και η κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα ήταν εκεί για να του πάρει δηλώσεις. 

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης ρωτήθηκε για την επιστροφή του θεσμού που ο ίδιος εισηγήθηκε, καθώς και για τις επαφές που διατηρεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Είναι διπλή η συγκίνηση. Κάθε φορά που δίνουμε ένα βραβείο Χορν είναι για μένα μεγάλη συγκίνηση και μεγαλύτερη συγκίνηση είναι όταν βλέπω ότι με τα χρόνια όλοι αυτοί που έχουν βραβευτεί έκαναν μία καριέρα καταπληκτική. Εμείς όταν τους βραβεύσαμε ήταν παιδάκια, 1-2 χρόνια στο Θέατρο, από τον Λούλη μέχρι τον Αλευρά και έγιναν πρωταγωνιστές», ανέφερε αρχικά ο Σταμάτης Φασουλής.
«Εγώ τα είχα αποφασίσει από πριν για το ποιους θα ψηφίσω. Δεν έπεσα μακριά τελικά στους 3, τους είχα λατρέψει όλους», παραδέχεται ο θεατρικός σκηνοθέτης.

«Ο Δημήτρης Φιλιππίδης δεν βραβεύτηκε, το έχασε για έναν βαθμό. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να παραβρεθεί στη βραδιά και ο Πέτρος Φιλιππίδης. Βεβαίως και επικοινωνώ μαζί του, δεν έχω ακούσει όμως για τη θεατρική του επιστροφή», απαντά ο Σταμάτης Φασουλής.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top