Κράξιμο στη ζάμπλουτη Κέιτ Μπλάνσετ που δήλωσε ότι ανήκει στη μεσαία τάξη

Μετά την εμφάνιση με την παλαιστινιακή τουαλέτα στο κόκκινο χαλί των Καννών

Δείτε τις φωτογραφίες της Κέιτ Μπλάνσετ από τις Κάννες

Μια δήλωση της Κέιτ Μπλάνσετ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ των Καννών, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. 

Κέιτ Μπλάνσετ: Στις Κάννες με φόρεμα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας

Η 55χρονη Αυστραλή ηθοποιός που είναι ιδιαίτερα συμπαθής στο παγκόσμιο κοινό, έκλεψε τις εντυπώσεις με την κίνηση που έκανε να εμφανιστεί στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ, ντυμένη στα χρώματα της Παλαιστίνης. Ωστόσο, μια της δήλωση έκανε τους θαυμαστές της να απορήσουν, αφού συμπεριέλαβε τον εαυτό της στη «μεσαία τάξη», παρότι η προσωπική της περιουσία ανέρχεται στα 95 εκατ. δολάρια.

Η Κέιτ Μπλάνσετ τράβηξε πάνω της όλα τα φώτα με την τουαλέτα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας!

Η Κέιτ Μπλάνσετ τράβηξε πάνω της όλα τα φώτα με την τουαλέτα στα χρώματα της παλαιστινιακής σημαίας! /Φωτογραφία AP Images/Daniel Cole

Την ώρα που συζητούσε για τους πρόσφυγες κινηματογραφιστές και τις ευκαιρίες που θα έπρεπε να τους δοθούν για να πουν τις ιστορίες τους, η ηθοποιός δήλωσε: «Είμαι λευκή, είμαι προνομιούχα, είμαι μεσαία τάξη και νομίζω ότι κάποιος μπορεί να με κατηγορήσει ότι έχω λίγο το σύμπλεγμα του λευκού σωτήρα».

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί απόρησαν με την ατάκα «μεσαία τάξη», όταν η καθαρή της περιουσία είναι τόσο μεγάλη και διατηρεί ήδη πολλά ακίνητα.

Κέιτ Μπλάνσετ: Η ηλικία, η κομψότητα, τα Όσκαρ και τα τέσσερα παιδιά!

Τα σχόλια στο Twitter διαδέχτηκαν το ένα το άλλο, με το κοινό να αντιδράει, λέγοντάς της ότι έχει περιουσία 95 εκατ. δολαρίων: «Αυτό είναι τρελό», «τελικά τι θεωρείτε μεσαία τάξη;». Κάποιος άλλος πρόσθεσε: «Η Κέιτ Μπλάνσετ που θεωρεί τον εαυτό της μεσαία τάξη, με κάνει να θέλω να βάλω τα κλάματα από τα γέλια».

Ωστόσο, αν και το κοινό δεν φάνηκε να εγκρίνει τη δήλωσή της, κάποιοι επισήμαναν πως η ηθοποιός χρησιμοποιεί τον όρο σε ένα βρετανικό πλαίσιο, όπου η τάξη είναι συνδεδεμένη με την κληρονομιά και την οικογένεια κι όχι την περιουσία.

Στη Μεγάλη Βρετανία, ο όρος «ανώτερη τάξη» χρησιμοποιείται για βασιλικά μέλη ή άτομα που φέρουν κάποιον τίτλο ή αξίωμα. Όταν κάποιος Βρετανός αυτοαποκαλείται μεσαία τάξη, εννοεί ότι είναι «ευκατάστατος», αλλά όχι αριστοκράτης

Cate Blanchett: Η ανάρτηση της σταρ για την πυρκαγιά στην Εύβοια

Η καθαρή περιουσία της ηθοποιού ανέρχεται στα 95 εκατ. δολάρια, ενώ η Κέιτ Μπλάνσετ έχει επίσης, μια εξοχική κατοικία αξίας 5 εκατ. λιρών στο Κρόουμπορο, στο Ανατολικό Σάσεξ, ενώ αγόρασε επίσης, μια αγροικία 100 στρεμμάτων ακριβώς δίπλα του, έναντι 1,5 εκατ. λιρών.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top