Κωνσταντίνα: «Δεν μπορώ να δω το Famagusta, θα ξύσει τις πληγές μου»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της τραγουδίστριας στο «Στούντιο 4»

Σε μια κατάθεση ψυχής στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, η Κωνσταντίνα μίλησε για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο που τη «σημάδεψε», ενώ περιέγραψε πώς έζησε η ίδια και η οικογένειά της τα γεγονότα του πολέμου. 

Στη συνέχεια η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στη συγκλονιστική στιγμή, όπου συνειδητοποίησε πως ο πατέρας της, που ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους, δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ ζωντανός, αλλά και τα λόγια που της είπε η μητέρα της με αφορμή μια συνέντευξή της. 

«Το να ζει ένα παιδάκι τον πόλεμο… Να έχει τον πατέρα αγνοούμενο, δύο αδέλφια που τα συλλάβανε… Είχα πάει με τον αδερφό μου στη δεύτερη εισβολή σε ένα χωριό κοντά στην Αμμόχωστο στον θείο μας που δεν υπήρχε υποτίθεται κίνδυνος και μπήκαν οι Τούρκοι. Φύγαμε μέσα από σφαίρες και πυροβολισμούς. Αυτά είναι πολύ χαραγμένα μέσα μου» εξομολογήθηκε η Κωνσταντίνα στην εκπομπή «Στούντιο 4», όπου βρέθηκε καλεσμένη το μεσημέρι της Τρίτης (27/2). 

«Αυτό που με συγκλόνισε ήταν το πραξικόπημα. Έγινε ανακωχή και πήγαμε στο σουπερμάρκετ με τη μητέρα μου και ξαφνικά είδαμε να έχουν στήσει μπλόκο απέναντι, σταμάτησαν ένα τζιπ. Έτρεχαν να ξεφύγουν οι άνθρωποι και τους έριχναν με τα όπλα. Πήραν έναν από αυτούς και ήρθε ένας με ένα πυροβόλο και τον εκτέλεσε μπροστά στα μάτια μας» είπε σε άλλο σημείο και συνέχισε: «Μέχρι που ζούσε η μητέρα μου δεν αναφερόμασταν σε όλα αυτά. Ο αδελφός μου θέλει να αναπολεί και να λέει γεγονότα, η αδελφή μου λέει θέλει να τα σβήσει. Δεν μπορείς να μπεις στην ψυχολογία όσων έχουν ζήσει την αιχμαλωσία».

«Το 2003 έχασα την ελπίδα για τον πατέρα μου. Θυμάμαι ότι ζούσε η μητέρα μου, «έφυγε» το 2007. Είχα δώσει μία συνέντευξη και είπα ότι πέρασαν τα χρόνια και ότι αν είναι να βρεθεί ο πατέρας μου τώρα, θα τον βρούμε σε κάποιον τάφο. Η μητέρα μου μού είπε: πώς παρασύρθηκες κόρη μου και το είπες αυτό; Ο πατέρας σου ζει. Ναι, το πίστευε», αποκάλυψε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η ερμηνεύτρια τόνισε πως δε θέλει να παρακολουθήσει τη σειρά του Ανδρέα Γεωργίου, «Famagusta». «Ο πόλεμος στην Κύπρο είναι χαραγμένος μέσα μου είναι πολύ σκληρές εικόνες τα κουβαλάς μέσα σου. Δεν μπορώ να δω το Famagusta γιατί νιώθω ότι θα μου ξύσει τις πληγές, θέλω να προστατέψω τον εαυτό μου», εξήγησε στην εκπομπή της ΕΡΤ η Κωνσταντίνα. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top