Μάθιου Πέρι: Είχε γράψει στο βιβλίο του πόσο απεχθάνεται την κεταμίνη

«Είναι σαν να σε χτυπούν στο κεφάλι με ένα γιγαντιαίο φτυάρι»

Δείτε βίντεο για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι από τις ειδήσεις του Star

Σχεδόν δύο μήνες μετά, έγινε γνωστή κι επίσημα η αιτία θανάτου του Μάθιου Πέρι. Ο πρωταγωνιστής της σειράς Τα Φιλαράκια πέθανε από «οξείες επιδράσεις κεταμίνης», σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες.  

Μάθιου Πέρι: Στην κεταμίνη οφείλεται ο θάνατός του - Το επίσημο ανακοινωθέν

«Το Τμήμα Ιατροδικαστών (DME) της κομητείας του Λος Άντζελες προσδιόρισε ως αιτία θανάτου του 54χρονου ηθοποιού Μάθιου Πέρι τις οξείες επιδράσεις της κεταμίνης. Στους παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατο του Μάθιου Πέρι περιλαμβάνονται ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος κι οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης (που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών). Ο τρόπος θανάτου είναι ατύχημα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.  

Εκατοντάδες μηνύματα και λουλούδια για τον χαμό του Μάθιου Πέρι έξω από το κτίριο στη Νέα Υόρκη όπου «έμενε» ο «Τσάντλερ»

Εκατοντάδες μηνύματα και λουλούδια για τον χαμό του Μάθιου Πέρι έξω από το κτίριο στη Νέα Υόρκη όπου «έμενε» ο «Τσάντλερ» /Φωτογραφία AP Images/Charles Sykes

Ο Μάθιου Πέρι λάμβανε κεταμίνη για τη θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης. Επειδή η τελευταία λήψη κεταμίνης για τη θεραπεία, είχε γίνει 1,5 εβδομάδα πριν από τον θάνατό του κι επειδή η ουσία ανιχνεύεται μόνο για λίγες ώρες μετά τη λήψη της, η έκθεση καταλήγει ότι η κεταμίνη στο σώμα του Μάθιου Πέρι δεν προερχεται από τη θεραπεία

Μάθιου Πέρι: Τι έδειξαν οι πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις

Ο ίδιος εξηγούσε στο βιβλίο του ότι έπαιρνε τις θεραπείες επειδή η συνθετική μορφή κεταμίνης χρησιμοποιείται στις μέρες μας «για να ανακουφίσει τον πόνο και να βοηθήσει στην κατάθλιψη».

Ο Μάθιου Πέρι στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Sundance το 2008

Ο Μάθιου Πέρι στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ Sundance το 2008 /Φωτογραφία AP Images/Dan Steinberg

Όπως έγραψε στο Φιλαράκια, εραστές και το μεγάλο, φριχτό πράγμα, λάμβανε εγχύσεις κεταμίνης, ενώ βρισκόταν σε ελβετική κλινική αποκατάστασης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. 

Μάθιου Πέρι: Στην πρώτη θέση της λίστας με τα best seller το βιβλίο του

«Η κεταμίνη ήταν ένα πολύ δημοφιλές ναρκωτικό του δρόμου τη δεκαετία του 1980. Υπάρχει μια συνθετική μορφή του τώρα και χρησιμοποιείται για δύο λόγους, για να ανακουφίσει τον πόνο και να βοηθήσει στην κατάθλιψη», έγραψε στην αυτοβιογραφία του κι ανέφερε πως λάμβανε κεταμίνη, ενώ είχε δεμένα τα μάτια του κι άκουγε μουσική. Όπως τόνισε, πολλές φορές όταν έκανε χρήση, ένιωθε «σαν να πέθαινε»

Η ανάρτηση του Μάθιου Πέρι για το βιβλίο του το 2022

«Έλεγα "Α, αυτό συμβαίνει όταν πεθαίνεις!". Το να παίρνεις κεταμίνη είναι σαν να σε χτυπούν στο κεφάλι με ένα γιγαντιαίο φτυάρι. Αλλά το hangover μετά, ξεπερνάει το φτυάρι. Η κεταμίνη δεν ήταν για εμένα», είχε ισχυριστεί ο Μάθιου Πέρι.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top