Βάσω Χατζή: Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο για τον θάνατό της

«Το "φευγιό" της ευκαιρία να μάθουν όλοι πόσο μεγάλη φωνή ήταν»

Η «αρχόντισσα» του δημοτικού τραγουδιού, όπως την αποκαλούσαν οι θαυμαστές της, Βάσω Χατζή, έφυγε από τη ζωή χθες. Την είδηση έκανε γνωστή μέσα από τα social media, η Χαρά Βέρρα, η οποία την αποχαιρέτησε με πολύ τιμητικά λόγια. 

Βάσω Χατζή: Πέθανε η λαϊκοδημοτική τραγουδίστρια- Το αντίο της Χαράς Βέρρα

Η Βάσω Χατζή ήρθε στην Αθήνα από ένα χωριό της Βοιωτίας και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με το τραγούδι. Ξεκίνησε τις εμφανίσεις της στα αθηναϊκά στέκια τη δεκαετία του 1960 κι έγινε στην πορεία των ετών η «μούσα» του Τάκη Σούκα. Έκτοτε συνεργάστηκε με μεγάλους καλλιτέχνες στον χώρο του λαϊκοδημοτικού τραγουδιού.

Γνωστοί καλλιτέχνες αποχαιρέτησαν τη Βάσω Χατζή με σεβασμό και πολύ θερμά λόγια. 

«Τα λόγια είναι φτωχά στον χαμό ενός συναδέλφου. Είναι από τα μεγάλα ονόματα της μουσικής. Θα πω ότι ο χώρος μας από σήμερα είναι ακόμη πιο φτωχός. Είχα την τιμή και τη χαρά να δουλέψω αρκετές φορές μαζί της, πέρα από μεγάλη καλλιτέχνης ήταν άνθρωπος. Είναι ένα γεγονός που με λυπεί, με στεναχωρεί, με συγκινεί… Άγιο το χώμα της που θα τη σκεπάσει και να έχει καλό παράδεισο», είπε στην εκπομπή “Super Κατερίνα” η Γωγώ Τσαμπά.

«Έχω πάθει σοκ και δεν μπορώ να το πιστέψω. Η Βάσω είχε έρθει πριν από δύο εβδομάδες στο μαγαζί όπου εμφανίζομαι με τον Σταμάτη Γονίδη. Καθίσαμε, τα είπαμε, τραγούδησε… Έχουμε συνεργαστεί πολύ με τη Βάσω, σε άπειρα πανηγύρια. Ήταν ξαφνική η είδηση του θανάτου της, δε γνώριζα κάτι», ήταν τα λόγια της Χαράς Βέρρα.

«Η Βάσω Χατζή είναι αναγνωρισμένη από όλες τις μεγάλες φωνές της Ελλάδας. Είναι μια πολύ ξεχωριστή για μένα παρουσία, γιατί εκεί μεγάλωσα… εκεί και στο ροκ. Θεωρώ ότι θα είναι το “φευγιό” της μια ευκαιρία να μάθουν όλοι πόσο μεγάλη φωνή είναι η Βάσω Χατζή. Συγκινήθηκα πολύ… είναι τα παιδικά μου χρόνια», σχολίασε η Κατερίνα Ζαρίφη στην ίδια εκπομπή. 

Βάσω Χατζή: «Mία ροκ φωνή, τραχιά, μοναδική, που απέδειξε ότι τα διαμάντια βρίσκονται παντού»

Η Κατερίνα Ζαρίφη, μάλιστα, κλείνοντας τη χθεσινή εκπομπή της «Οδός Ζαρίφη 2», αναφέρθηκε στον θάνατο της Βάσως Χατζή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να αποτίσω φόρο τιμής σε μία σπουδαία τραγουδίστρια που σήμερα έφυγε από κοντά μας. Μία γυναίκα με μοναδική φωνή, έχει συντροφεύσει τα νιάτα μας εκεί στη Βοιωτία και όχι μόνο. Μιλάω για τη Βάσω Χατζή, μία αρχόντισσα του πανηγυριού, μία ροκ φωνή, τραχιά, μοναδική, που απέδειξε ότι τα διαμάντια βρίσκονται παντού, δεν υπάρχουν ταμπέλες στα ταλέντα. Ήταν μία ξεχωριστή φωνή που μας έδωσε πολλές επιτυχίες».

Nωρίτερα χθες, είχε κάνει και μια δημοσίευση με ένα βίντεο της Βάσως Χατζή να τραγουδά και ως λεζάντα έγραψε η Κατερίνα Ζαρίφη:

«Όταν όλοι με ρωτούσαν:  -Μα καλά έχει καλές φωνές στα πανηγύρια; Έβαζα πάντα ένα τραγούδι σου…Σ’ ακούω από τότε που παιδί ένωναν τις καρέκλες για να κοιμηθώ ξημερώματα σε ένα πανηγύρι που ήσουν μέχρι σήμερα που ερχόμουν και ζούσα όλη την ροκιά της φωνής σου. Μια φωνή τραχιά, βαθιά και μεταλλική. Ήσουν και θα είσαι μια από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της Ελλάδας. Γιατί η ροκιά σου ήταν να τραγουδάς 7 το ξημέρωμα στην Ασωπία με 2.000 άτομα. Αντίο Βάσω Χατζή»

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top