Βάσω Χατζή: Πέθανε η λαϊκοδημοτική τραγουδίστρια- Το αντίο της Χαράς Βέρρα

«Πριν λίγες βδομάδες τα λέγαμε στο μαγαζί που είχες έρθει! Δεν έχω λόγια»

Έφυγε από τη ζωή η γνωστή τραγουδίτρια του δημοτικού τραγουδιού, Βάσω Χατζή. Την είδηση έκανε γνωστή η Χαρά Βέρρα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό της στο facebook.

«Δυστυχώς τα άσχημα νέα μαθαίνονται πολύ γρήγορα. Βάσω Χατζή, δε θα υπάρξει πάλι τέτοια μεγάλη τραγουδίστρια! Καλό σου ταξίδι Βάσω μου, δεν μπορώ να το πιστέψω…. Πριν λίγες βδομάδες τα λέγαμε στο μαγαζί που είχες έρθει! Δεν έχω λόγια… θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της, στους ανθρώπους της. Σε όλη την καλλιτεχνική μας οικογένεια! Αναντικατάστατη» έγραψε η Χαρά Βέρρα.

Η Βάσω Χατζή καταγόταν από την Ασωπία Βοιωτίας και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το τραγούδι. Σε παλιότερη συνέντευξή της στον Αλκίνοο Μπουρνιά είχε περιγράψει για τα πρώτα της βήματα στο δημοτικό τραγούδι: 

«Τραγουδούσα από κοριτσάκι κάνοντας αγροτικές δουλειές. Με τον Γιώργο Κόρο γνωρίστηκα σε ένα γλέντι στην περιοχή μας, όταν με ανεβάσανε στο πάλκο να τραγουδήσω δύο τραγούδια της Σοφίας Κολλητήρη, η οποία τότε συνεργαζόταν μαζί του. Φαίνεται ότι τα είπα καλά, γιατί ο Κόρος ζήτησε από τους γονείς μου να με πάρει μαζί του στο συγκρότημα. Ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του, την κυρία Ασήμω, ήρθαν στο σπίτι μου και με ζήτησαν να τους ακολουθήσω στην Αθήνα. Τότε ήμουνα ανήλικη, 16 χρόνων, και όταν κατέβηκα έμεινα σε ένα σπίτι στην Κυψέλη, κοντά σε αυτό του Κόρου, μαζί με τον αδελφό μου».

Οι πρώτες ζωντανές εμφανίσεις της έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 σε γνωστά δημοτικά στέκια. Έκανε εμφανίσεις με γνωστούς, δημοτικολαϊκούς καλλιτέχνες και συνεργάστηκε με σπουδαίους οργανοπαίκτες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top