Ένοχος για δύο βιασμούς γνωστός ηθοποιός

Κατηγορήθηκε για τρεις βιασμούς, βρέθηκε ένοχος για δύο

Ένοχος για δύο βιασμούς ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Danny Masterson/ Φωτογραφίες AP

Στο δικαστήριο με χειροπέδες οδηγήθηκε ο Danny Masterson, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τους δύο από τους τρεις βιασμούς για τους οποίους έχει κατηγορηθεί.

Ο ηθοποιός Danny Masterson κρίθηκε ένοχος για δυο βιασμούς/ (Lucy Nicholson/Pool Photo via AP, File)

Ο ηθοποιός Danny Masterson κρίθηκε ένοχος για δυο βιασμούς/ (Lucy Nicholson/Pool Photo via AP, File)

Ο ηθοποιός της τηλεοπτικής σειράς «That '70s Show», αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 30 ετών. Τρεις γυναίκες, όλες πρώην μέλη της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας, κατηγόρησαν τον ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση στο σπίτι του στο Χόλιγουντ την περίοδο 2001-2003.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Masterson είχε βασιστεί στην ιδιότητά του ως εξέχοντος Σαηεντολόγος για να αποφύγει την ευθύνη.


Ηθοποιός από το Μόνος στο Σπίτι κατηγορείται για βιασμό!

Αν και ο ηθοποιός δεν κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε ναρκωτικές ουσίες για τα θύματά του, το δικαστήριο άκουσε μαρτυρίες που ανέφεραν ότι τους είχε δώσει ναρκωτικά πριν τις βιάσει.

O Danny Masterson με τη σύζυγό του, Bijou Phillips /(AP Photo/Chris Pizzello)

O Danny Masterson με τη σύζυγό του, Bijou Phillips /(AP Photo/Chris Pizzello)

Ο Masterson κατηγορήθηκε για πρώτη φορά για βιασμό το 2017 κατά τη διάρκεια του κινήματος #MeToo. Απάντησε λέγοντας ότι δεν είχε κατηγορηθεί ή καταδικαστεί για αδίκημα και ότι στο κλίμα της εποχής «φαίνεται σαν να θεωρείσαι ένοχος τη στιγμή που κατηγορείσαι».

7 διάσημες Ελληνίδες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης

Οι κατηγορίες προέκυψαν μετά από τριετή έρευνα από το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες. Οι εισαγγελείς δεν κατέθεσαν κατηγορίες σε άλλες δύο υποθέσεις λόγω ανεπαρκών αποδεικτικών στοιχείων και παραγραφής των αδικημάτων. 

Καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι η Εκκλησία της Σαηεντολογίας είχε βοηθήσει να συγκαλύψει τις επιθέσεις - έναν ισχυρισμό που η οργάνωση αρνήθηκε κατηγορηματικά.

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top