7 διάσημες Ελληνίδες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης

Δε φοβήθηκαν και μίλησαν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους

Ιδιαίτερη ημέρα είναι η 25η Νοεμβρίου, καθώς τη γιορτάζουμε ως Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Το κυρίαρχο μήνυμα που χρειάζεται να διατυπωθεί με κάθε δυνατό τρόπο είναι «όχι άλλη σιωπή».

Συγκλονιστικές ιστορίες διάσημων γυναικών που βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση

Σε μια εποχή που οι γυναικοκτονίες και τα κρούσματα βίας κατά των γυναικών είναι πιο πολλά από ποτέ, ο σημερινός εορτασμός έχει ιδιαίτερη σημασία. 

Στον χώρο της ελληνικής showbiz, δεν είναι λίγες οι επώνυμες που έχουν συγκλονίσει με προσωπικές τους ιστορίες. Ιστορίες στις οποίες είχαν τον «ρόλο» του θύματος. Σχέσεις τοξικές και κακοποιητικές τις οδήγησαν στη δημόσια εξομολόγηση, δίνοντας έμπνευση σε όλες τις γυναίκες και αποτελώντας πρότυπα δύναμης και θάρρους.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά περιστατικά διάσημων γυναικών που βίωσαν την κακοποίηση αλλά δε φοβήθηκαν και μίλησαν ανοιχτά για όσα πέρασαν θέλοντας να δώσουν κουράγιο και δύναμη σε όσες βρίσκονται ή έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση,

Δέσποινα Μοιραράκη

 Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η Δέσποινα Μοιράκη δεν είχε διστάσει να αποκαλύψει δημόσια ότι είχε κακοποιηθεί από τον πρώην σύζυγό της.

«Κακοποιήθηκα από τον πρώτο μου άντρα όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά. Ήθελε συνεχώς να με ταπεινώνει» είχε πει.
 

Άντζελα Δημητρίου

 Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών ΑΝΤΖΕΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

«Υπήρξε άντρας που με κακοποίησε, αλλά το μετάνιωσε πολύ πικρά! Τον «χτύπησα» με τα λόγια μου και νομίζω ότι τον πόνεσα πολύ! Και εννοείται ότι δεν έμεινα εκεί! Πήγα στην αστυνομία, υπέβαλα μήνυση, άσχετα αν μετά την απέσυρα. Δεν με είδε ποτέ ξανά από τότε. Ο άντρας που σηκώνει χέρι σε μία γυναίκα δεν είναι άντρας» είχε εξομολογηθεί η Άντζελα Δημητρίου.

Μάρω Λύτρα 

 ΜΑΡΩ ΛΥΤΡΑ Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

«Όλα τα έχω περάσει. Και από σχέση που είχε ξύλο και από σχέση που είχε άσχημο λεξιλόγιο. Είναι δύσκολο, το ξέρω. Απλά πιστεύω ότι όλες αυτές οι γυναίκες που το βιώνουν, δεν πρέπει να μείνουν έτσι», είχε αποκαλύψει η Μάρω Λύτρα, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Κατερίνα Στανίση

ΣΤΑΝΙΣΗ

«Έχω φάει πάρα πολύ ξύλο . Τόσο πολύ που να έρχομαι σε αφασία και να μου ρίχνουν ορό για να συνέλθω», είχε δηλώσει και είχε σοκάρει η Κατερίνα Στανίση.

«Φοβόμουν. Οι άλλοι γύρω μου, μού είχαν δημιουργήσει τον φόβο ότι θα με μαχαιρώσει. Είχα σημάδια όταν τραγουδούσα. Ήξερε όλη η νύχτα τι ζωή περνούσα, αφού πήγαινα σημαδεμένη και πρησμένη. Προσπαθούσα να κάνω κάποια… καμουφλάζ για να μη φαίνεται ότι έχω δεχτεί βία. Σκέψου ότι μου λείπουν και μαλλιά, γιατί μου τα έχουν ξεριζώσει. Φοβόμουν να το πω και στους πιο κοντινούς μου ανθρώπους, αλλά ούτε και στους συναδέλφους μου, διότι δεν ήθελα να χαλάσει αυτό που είχα χτίσει, την καριέρα μου. Δεν ήθελα να ξέρει κανείς τι περνώ και να δίνω δικαιώματα. Ο κύριος λόγος ήταν ο φόβος για όλο αυτό» είχε πει χαρακτηριστικά.

Λάουρα Νάργες

 Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών ΝΑΡΓΕΣ

Και η Λάουρα Νάργες μίλησε ανοιχτά για τη βία που είχε βιώσει μέσα σε σχέση. «Κατά μία έννοια νομίζω ναι. Σωματική βία στο παρελθόν. Έκανα το λάθος και δεν έφυγα αμέσως..» είχε πει.

Τάμτα

ΤΑΜΤΑ

«Είχα πέσει στο παρελθόν θύμα ψυχολογικής βίας μέσα στη σχέση μου. Έχω νιώσει το φόβο να θέλω να ξεφύγω από μια κατάσταση και να μην μπορώ. Καταλάβαινα ότι αυτή η σχέση δε μου ταίριαζε, ότι ήταν λάθος, αλλά επειδή ήμουν αρκετά μικρή χρειάστηκε να περάσει χρόνος ώστε να τα βρω με τον εαυτό μου και να συνειδητοποιήσω τι μου συνέβαινε. Μόλις το κατάλαβα, πάτησα γερά στα πόδια μου και πήρα τα μέτρα που χρειαζόταν να πάρω» είχε αποκαλύψει η Τάμτα.

Μαίρη Λίντα

 Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών μαιρη λιντα

Η Μαίρη Λίντα είχε παραδεχτεί δημόσια πως έχει υπάρξει θύμα κακοποίησης από πρώην σύζυγό της.  «Όπως όλες οι γυναίκες που τις χτυπά ο σύντροφός τους τι μπορούσα να κάνω; Ειδικά ο δεύτερος σύζυγός μου, ήταν σκληρός μαζί μου. Έφυγα. Είχα τη δύναμη, όμως, γιατί είχα ένα ‘χρυσό βραχιόλι’ στο χέρι μου, τη δουλειά μου. Είπα: ‘Δεν έχω ανάγκη. Γιατί να κάθομαι να δέχομαι αυτό τον εξευτελισμό; Δεν γίνεται να τρως ξύλο για το τίποτα. Δεν είμαστε ζώα. Με κακοποιούσε κάθε τρεις και λίγο. Έφυγα και μεγάλωσα το παιδί μου με αξιοπρέπεια» είχε πει.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top