Ο βασιλιάς Κάρολος απέλυσε 101 υπαλλήλους από το προσωπικό του

«Άκαρδο, σκληρό και σοκαριστικό», λένε οι εργαζόμενοι

Ο βασιλιάς Κάρολος απέλυσε 101 υπαλλήλους από το προσωπικό του / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο Κάρολος είναι επίσημα στον θρόνο ως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου, εδώ και τέσσερις μόλις ημέρες, αρκετές απ' ό,τι φαίνεται, όμως ώστε να πάρει την απόφαση να απολύσει 101 υπαλλήλους που εργάζονται στις υπηρεσίες του, μία πράξη «άκαρδη», κατά τα συνδικάτα.

Έξαλλοι Harry & Meghan - Το παλάτι βάζει τα παιδιά τους στο περιθώριο

Η έδρα του νέου βασιλιά και της συζύγου του, Καμίλα, η κατοικία τους, τα γραφεία τους και το προσωπικό τους που στεγάζονταν στο Clarence House θα μεταφερθούν στο Μπάκιγχαμ, αν και, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται το Παλάτι να γίνει και επίσημη κατοικία τους. Λόγω, όμως, αυτής της μεταφοράς, ειδοποιήθηκαν για την απόλυσή τους 101 άτομα που εργάζονταν στο Clarence House, κάποιοι μάλιστα για ολόκληρες δεκαετίες. 

Ο βασιλιάς Κάρολος πήρε την απόφαση να απολύσει 101 υπαλλήλους που εργάζονται στις υπηρεσίες του, μία πράξη «άκαρδη», κατά τα συνδικάτα/ Φωτογραφία AP

Πηγή αναφέρει: «Οι ιδιωτικοί γραμματείς, το οικονομικό γραφείο, η ομάδα επικοινωνίας και το προσωπικό των γραφείων τους στο Clarence House είναι μεταξύ εκείνων που έλαβαν ειδοποίηση το απόγευμα της Δευτέρας», τη στιγμή που σύσσωμη η βασιλική οικογένεια βρίσκονταν στην τελετή που λαμβάνει χώρα στο Εδιμβούργο, για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο Oυεστμίνστερ η σορός - Ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα

Η ίδια πηγή δήλωσε ότι: «Πολλοί υπάλληλοι είχαν υποθέσει ότι θα απορροφούνταν στο νέο γραφείο του βασιλιά, υποστηρίζοντας ότι δεν τους δόθηκε καμία ένδειξη για το τι επρόκειτο να συμβεί, μέχρι που έφτασε η επιστολή του sir Clive Alderton, του κορυφαίου βοηθού του βασιλιά». Και συνέχισε σχολιάζοντας: «Όλοι είναι απολύτως εξοργισμένοι, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών γραμματέων και της ανώτερης ομάδας. Όλο το προσωπικό εργάζεται μέχρι αργά κάθε βράδυ από την Πέμπτη για να βρεθούν αντιμέτωποι με αυτό. Οι άνθρωποι ήταν εμφανώς συγκλονισμένοι από αυτό που συνέβη». 

Ενώ ο προσωπικός γραμματέας του βασιλιά πρόσθεσε: «Εκτιμώ ότι πρόκειται για ανησυχητικά νέα και ήθελα να σας ενημερώσω για την υποστήριξη που είναι διαθέσιμη». Ανέφερε, μάλιστα, ότι κάποιοι από το προσωπικό, που παρέχουν «άμεση, στενή, προσωπική υποστήριξη και συμβουλές» στον Κάρολο και την Καμίλα, θα παραμείνουν στη θέση τους.

Κάποιοι από το προσωπικό, που παρέχουν «άμεση, στενή, προσωπική υποστήριξη και συμβουλές» στον Κάρολο και στην Καμίλα, θα παραμείνουν στη θέση τους / Φωτογραφία AP

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου για τον θάνατό της

«Μετά την ενθρόνιση την περασμένη εβδομάδα, οι λειτουργίες του Οίκου του πρώην πρίγκιπα της Ουαλίας και της δούκισσας της Κορνουάλης έχουν σταματήσει και, όπως απαιτείται από τον νόμο, έχει ξεκινήσει μια διαδικασία διαβούλευσης. Το προσωπικό μας έχει προσφέρει μακροχρόνιες και πιστές υπηρεσίες και, ενώ κάποιες απολύσεις θα είναι αναπόφευκτες, εργαζόμαστε επειγόντως για να εντοπίσουμε εναλλακτικές θέσεις εργασίας για τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό προσωπικού», δήλωσε εκπρόσωπος του Clarence House. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top