Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για τον Λιγνάδη - Καλεί τον κόσμο στο Σύνταγμα

Αντίστοιχη ανακοίνωση κι από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο

Δείτε βίντεο για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Συνοδευόμενος από τον Αλέξη Κούγια ο Δημήτρης Λιγνάδης βγήκε από τις φυλακές Κορυδαλλού το μεσημέρι της Πέμπτης, μετά και την καταβολή των 30.000 ευρώ που απαιτούνταν

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, τον συνήγορό του και σημείωσε ότι: «Στο Εφετείο θα αποκατασταθεί η αλήθεια».

Αποφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης - «Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ»

Λίγη ώρα άργοτερα, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) έβγαλε ανακοίνωση, καλώντας τον κόσμο στη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, στις 19:00.

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 19:00

Είμαστε ζώντες και παρόντες σε ένα έγκλημα.

Σε ένα έγκλημα που αποδεικνύει ότι η εξουσία, το χρήμα, οι δημόσιες σχέσεις και οι ισχυροί φίλοι είναι πάνω από τη Δικαιοσύνη. 

Η Δικαιοσύνη είναι επιλεκτική, προκατειλημμένη και προστατεύει τους δυνατούς αυτής της γης, σκορπώντας  με την απόφασή της φόβο σε αυτές και αυτούς που είχαν το θάρρος να μιλήσουν, αλλά και σε όλους και όλες μας.

Είμαστε βαθιά οργισμένοι, απογοητευμένοι και τρομαγμένοι από την χθεσινή απόφαση του ΜΟΔ για αναστολή φυλάκισης του πρωτοδίκως ενόχου για 2 βιασμούς ανηλίκων, Δημήτρη Λιγνάδη. 

Είμαστε τραυματισμένοι. 

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς είναι δυνατόν κάποιος που προφυλακίστηκε, γιατί υπήρχαν ενδείξεις για κατά συρροή βιασμό, να απελευθερώνεται όταν πλέον ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ πως έχει τελέσει δύο βιασμούς. 

Αδυνατούμε να βρούμε ανάλογο περιστατικό, πλέον της δεκαετούς κάθειρξης, που έχει πάρει αναστολή. Έτσι απλά. 

Αδυνατούμε να αντιληφθούμε πώς ο  «επικίνδυνος» κατά Μενδωνη άνθρωπος, που την «εξαπάτησε με την υποκριτική του τέχνη» αξιολογείται από την Πρόεδρο Παναγιώτα Γιούπη ως μη επικίνδυνος για τέλεση νέου αδικήματος μέχρι την έφεση! 

Και πώς, πλέον, αυτός ο άνθρωπος θα κυκλοφορεί ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ανάμεσά μας, δίπλα στα πρώην θύματά του και σε απροστάτευτα και αντικειμενικά αδύνατο να ενημερωθούν σχετικά με την υπόθεση ανήλικα από άλλες χώρες. 

Δεν ξεχνούμε όμως πως αυτή η καταφανής καταπάτηση όχι μόνο του κοινού περί δικαίου αισθήματος της κοινωνίας, αλλά του ίδιου του θεσμού της Δικαιοσύνης, είναι συνέχεια σε μια σειρά αποφάσεων που τεντώνουν τους νόμους μόνο εκεί που συμφέρει: στους δολοφόνους του Ζακ, τον Ε. Κορκονέα, τον Π. Φιλιππίδη. Έπεται συνέχεια άραγε με τις εφέσεις της Χρυσής Αυγής; 

Όμως δε φοβόμαστε.  

Δίκη Λιγνάδη: Παρέμβαση από την Εισαγγελία για την αναστολή της ποινής του

Παρότι, προσωρινά λυγιζουμε, βλέποντας το άδικο να μας καταπατά, παίρνουμε θάρρος και διαπιστώνουμε την ουσία:

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι πρωτοδίκως ένοχος για 2 βιασμούς ανηλίκων. 

Αυτός, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, καθηγητής στο Αρσάκειο και την δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου, που υπουργικά συμβούλια παρακολουθούσαν τις παραστάσεις του και ο Πρωθυπουργός έπαιρνε ελικόπτερα από την Αντίπαρο για να παρευρεθεί στην πρεμιέρα του, καταδικάστηκε για την ειδεχθή συμπεριφορά του στα πιο τρυφερά μέλη της κοινωνίας μας.

Και όχι γιατί στήθηκε μια σκευωρία, μια πολιτική συνωμοσία, μια ιδιοτελώς υποκινούμενη εκδίκηση: όλη η γραμμή υπεράσπισης, αλλά και οι ισχυρισμοί του ίδιου κατέρρευσαν πανηγυρικά. 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια

Ο Δημήτρης Λιγνάδης με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Παίρνουμε θάρρος, λοιπόν, γιατί όσο κι αν λοιδορηθήκαμε, ξέρουμε πως κάναμε αυτό που έπρεπε. Σταθήκαμε εξ’ αρχής πλάι στα θύματα, εξαντλήσαμε όλα τα μέσα που είχαμε και προσκαλέσαμε όλες, όλους και όλα να μιλήσουν και να μην φοβηθούν. 

Το ίδιο, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να κάνουμε. 

Όσο κι αν συντονισμενες οι κατ' επίφαση διακριτές εξουσίες κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν τον χείμαρρο του metoo, τωρα που καταλαβαίνουν ότι χτυπάει τα δικά τους παιδιά, εμείς θα συνεχίσουμε να καλούμε σε συλλογικές διαδικασίες και επώνυμες καταγγελίες παραβιαστικών συμπεριφορών. 

«Ένοχος για βιασμό και ελεύθερος!» - Οργή επωνύμων για την απόφαση Λιγνάδη

Η απελευθέρωση του Δημήτρη Λιγνάδη είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη ότι δεν ζούμε πια σε κράτος δικαίου. Είναι η απόδειξη της εκδίκησης της σάπιας αστικής εξουσίας που εκπροσωπεί η κυβέρνηση απέναντι σε όποιον τολμάει να καταγγείλει τα εγκλήματα των δικών της παιδιών. Την ίδια ώρα που αφήνει τον Γιάννη Μιχαηλίδη να αργοπεθαίνει μετά από 52 ημέρες απεργίας πείνας για τους ίδιους ακριβώς εκδικητικούς λόγους, διαχωρίζοντας καταφανώς τους πολίτες σε α’ και β’ κατηγορίας.

Δεν θα μας φιμώσετε, δεν θα μας λυγίσετε, θα μας βρείτε εκεί που ήμασταν πάντα. Απέναντι στη σάπια εξουσία σας, μαζί με τα θύματα, μαζί με τους αδύναμους, μαζί με αυτό που ορίζει η πραγματική Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία!

Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, αλλά κυρίως στους στους Νίκο Σ., Α., Π., Σ., Β. και τους μάρτυρες στη δίκη, που έμπρακτα δε φοβήθηκαν και ΜΙΛΗΣΑΝ ΔΥΝΑΤΑ, όπως είπε και ο εισαγγελέας στην αγόρευση του.  

Γι’ αυτούς θα είμαστε στις 7 μμ στο Σύνταγμα!

Δεν είναι αθώος. Να φυλακιστεί εδώ και τώρα ο Δ. Λιγνάδης

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης κι ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, καλώντας τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί την Παρασκευή έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η απόφαση του ΜΟΔ να βγει ο Λιγνάδης εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους, είναι προκλητική και σε αντίθεση με την οργή και το αίσθημα χιλιάδων καλλιτεχνών αλλά κι όλου του λαού. 

Είναι προκλητική απέναντι στα θύματα αλλά και σε κάθε θύμα της σήψης του σημερινού συστήματος που γεννά αυτά τα αποτρόπαια φαινόμενα. 

Με ευθύνη διαχρονικά όλων των Κυβερνήσεων διαμορφώθηκαν οι νομικές δικλείδες που επιτρέπουν αυτή την απόφαση για τέτοιου είδους εγκλήματα, ιδιαίτερα σε βάρος ανηλίκων. 

Ο Δημήτρης Λιγνάδης επιβιβάστηκε στο πολυτελές αυτοκίνητο του Αλέξη Κούγια

Ο Δημήτρης Λιγνάδης επιβιβάστηκε στο πολυτελές αυτοκίνητο του Αλέξη Κούγια /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Δεν μπορεί να υπάρχει κανένα έδαφος για επιείκεια στην ποινική μεταχείρισή του. Να μπει εδώ και τώρα στη φυλακή.

Αυτά είναι τα όρια και ο χαρακτήρας της αστικής δικαιοσύνης που από τη μια ποινικοποιεί τους αγώνες μας, απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύει προοδευτικά ριζοσπαστικά καλλιτεχνικά έργα στο όνομα της αντιμετώπισης της βίας και την ίδια ώρα ρίχνει στα μαλακά τον παιδοβιαστη που έχει καταδικαστεί ηθικά στο αίσθημα όλων μας.
 
Καλούμε όλους τους συναδέλφους αλλά και τα υπόλοιπα Καλλιτεχνικά Σωματεία σε παράσταση διαμαρτυρίαςαύριο Παρασκευή 15/7 και ώρα 12.00 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (Μεσογείων 96).

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top