Βαγγέλης Παπαθανασίου: Στην κρυφή του σύζυγο η αμύθυτη περιουσία του

Έργα τέχνης, πνευματικά δικαιώματα, σπίτια και μετρητά πολλών μηδενικών!

Δείτε βίντεο για τον απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Ύστερα από σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες με τεράστια διεθνή καριέρα, άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη 17 Μαΐου στο Παρίσι όπου ζούσε

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Αποτεφρώθηκε στο Παρίσι η σορός του Έλληνα συνθέτη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Τίνας Μανδηλαρά στο Πρώτο Θέμα, η Λώρα Μεταξά, σύντροφος της ζωής του για πολλά χρόνια, και το ίδρυμα που εκείνος δημιούργησε θα κληθούν τα πνευματικά δικαιώματα, τα σπουδαία έργα τέχνης, τα ακίνητα, τα πολλά μετρητά, τα εντυπωσιακά αυτοκίνητα κι ένα σκάφος. Η συνολική αξία τους αποτιμάται πάνω από 200 εκατ. ευρώ!

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου με τη Λώρα Μεταξά στο Ηρώδειο το 2003 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι τι θα γίνει με τη μεγάλη περιουσία του, η οποία περιλαμβάνει από ακίνητα σε Ελλάδα και Παρίσι, αυτοκίνητα, ένα σκάφος έως παλιά αντικείμενα και πολύτιμα έργα τέχνης, που ήταν και η μεγάλη αδυναμία του διεθνούς συνθέτη.  

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Ποιος κληρονομεί την τεράστια περιουσία του

Πολλά έχουν ειπωθεί για τα περιουσιακά στοιχεία του Βαγγέλη Παπαθανασίου, τα ακίνητα στο Παρίσι ή στη Βουλιαγμένη, το σκάφος και τα αυτοκίνητα που τόσο αγαπούσε, ή για τα μετρητά που έχει σε διαφορετικές τράπεζες. Πρόσφατα, μάλιστα, γράφτηκε στον Τύπο ότι η περιουσία του αγγίζει το ποσό των 245.000.000, ποσό αστρονομικό αν το σκεφτεί κανείς.

Η μεγαλύτερή του, ωστόσο, αγάπη, όπου επένδυσε τα μεγαλύτερα ποσά, ήταν τα έργα τέχνης, τα οποία αγόραζε όχι τόσο με βάση το χρηματιστήριο της τέχνης, αλλά τις προσωπικές του προτιμήσεις. Όσο για την περιουσία του σε μετρητά, αυτή διαμορφώθηκε από τις συνεργασίες σε γνωστά κινηματογραφικά σάουντρακ.

Το ζευγάρι σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη το 2007

Το ζευγάρι σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη το 2007 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Για εκείνον η Ελλάδα ήταν το κέντρο του Σύμπαντος που δεν είχε όρια παρά μόνον αυστηρές συντεταγμένες σαν εκείνες που διάβαζε στους Προσωκρατικούς, τους γεωμέτρες και τον Πλάτωνα και για τις οποίες θα μπορούσε να μιλάει επί ώρες σε όποιον μπορούσε να ασπαστεί το όραμά του. Εξ ου και το Ίδρυμα που ίδρυσε με σκοπό να προάγει ταυτόχρονα τη μουσική, τις τέχνες και τις επιστήμες έχει τη χαρακτηριστική ονομασία Ίδρυμα Ερευνών με στόχο να υπηρετεί αυτόν τον υψηλό στόχο. 

Παπαθανασίου: Ο ιδιοφυής συνθέτης που έδωσε σε έναν αστεροειδή το όνομά του

Σε αυτόν είχε αφοσιωθεί, άλλωστε, σχεδόν αποκλειστικά ο Vangelis τα τελευταία χρόνια της ζωής του χρίζοντας ως διαχειριστές, όπως λέγεται, τους πιο κοντινούς του ανθρώπους, στους οποίους είχε τυφλή και απόλυτη εμπιστοσύνη, δηλαδή τον δικηγόρο του και συνονόματο Βαγγέλη Καλαφάτη και τη σύντροφό του Λώρα Μεταξά.

Δίνοντάς τους, όπως θα έλεγε και ο ίδιος, τις ακριβείς συντεταγμένες, φρόντισε ώστε τα χρήματά του να διατεθούν για καλό σκοπό τόσο σε νέους που εμπνέονται από τις επιστήμες και τις τέχνες, τις οποίες έβλεπε σε απόλυτη συναρμογή, όσο και από τη σύνθεση. Περισσότερες, ωστόσο, λεπτομέρειες αναμένεται να έρθουν στο φως όταν και όποτε ανοίξει η διαθήκη και ο δικηγόρος του αποκαλύψει με ακρίβεια τι ακριβώς ορίζει ο διάσημος συνθέτης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top