Βαγγέλης Παπαθανασίου: Αποτεφρώθηκε στο Παρίσι η σορός του Έλληνα συνθέτη

Σπουδαίες διεθνείς προσωπικότητες στην τελετή

Δείτε βίντεο για τον «χαμό» του Βαγγέλη Παπαθανασίου από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Στο Παρίσι έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Ιουνίου η πολιτική κηδεία και στη συνέχεια η αποτέφρωση της σορού του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Ποιος κληρονομεί την τεράστια περιουσία του

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Ευάγγελος Καλαφάτης και Συνεργάτες που εκπροσωπεί την οικογένεια του καταξιωμένου διεθνώς συνθέτη ανέφερε: «Σήμερα, 3 Ιουνίου 2022 και ώρα 13.30 έγινε στο κοιμητήριο Père Lachaise του Παρισιού, πολιτική κηδεία και εν συνεχεία αποτέφρωση του μεγάλου Έλληνα Βαγγέλη Παπαθανασίου, σε στενό κύκλο και με λιτή και απέριττη τελετή».

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» η επί 30 έτη σύντροφος του συνθέτη Λώρα Μεταξά και μέλη της οικογένειάς του. Επίσης, ο Ρομάν Πολάνσκι, ο Γιώργος Χωραφάς, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο θεωρητικός φυσικός και στέλεχος της NASA, Σκοτ Μπόλτον, η πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Αγλαϊα Μπαλτά και η πρώην βασίλισσα της Περσίας, Φαράχ Ντιμπά Παχλαβί. Στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε ένα CD με ανέκδοτη μουσική του συνθέτη. 

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου το 1993 στο Ηρώδειο

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου το 1993 στο Ηρώδειο /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Οι επικήδειοι ξεκίνησαν με ένα συγκινητικό μουσικό κομμάτι που έγραψε κι ερμήνευσε ειδικά για την περίσταση ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. Αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα και στο έργο του συνθέτη κατά σειρά ο νευροχειρουργός Χρήστος Τέγος, η Συντηρήτρια έργων τέχνης Αγγελική Μαχάον, ο γιατρός και ερευνητής Δημήτρης Σκόκος και τέλος ο δικηγόρος, εκπρόσωπος επί δεκαετίες και στενός φίλος του, Ευάγγελος Καλαφάτης, που ήταν ο μόνος που μίλησε στα ελληνικά. 

Παπαθανασίου: Ο ιδιοφυής συνθέτης που έδωσε σε έναν αστεροειδή το όνομά του

Μετά το τέλος των ομιλιών ακούστηκαν εμβληματικά μουσικά κομμάτια του συνθέτη - συγκεκριμένα: Light and Shadow από το 1492, Eternal Alexander από το Alexander, One Alone και Love Theme από το Blade Runner και το Prelude από το έργο Voices.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top