Βαγγέλης Παπαθανασίου: Ποιος κληρονομεί την τεράστια περιουσία του

Πότε και πού θα ταφεί ο διάσημος μουσικοσυνθέτης

Δείτε το ρεπορτάζ για τον θάνατο του Β. Παπαθανασίου από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Η επί πολλά χρόνια σύντροφος του Βαγγέλη Παπαθανασίου, Λώρα Μεταξά, είναι το πρόσωπο που όρισε ο ίδιος να κληρονομήσει την τεράστια περιουσία του, που υπολογίζεται στα 245.000.000 δολάρια. 

Παπαθανασίου: Ο ιδιοφυής συνθέτης που έδωσε σε έναν αστεροειδή το όνομά του

Σύμφωνα με την εφημερίδα On Time η περιουσία αφορά και στα πνευματικά δικαιώματα από τα μουσικά του έργα, μεταξύ αυτών 56 άλμπουμ, το οσκαρικό «Chariots of Fire», το σάουντρακ για το «Blade Runner», η «Μεθωδία» για τη NASA, το μουσικό του σήμα για το Μουντιάλ και πολλά άλλα αριστουργήματα. 

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Έφυγε από τη ζωή ο διεθνούς φήμης συνθέτης

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου διέθετε επίσης και μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης, η οποία φυλάσσεται σε αποθήκη στο Λαύριο.

Παπαθανασίου Μεταξά

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου με τη σύντροφό του Λώρα Μεταξά

Συμφωνα μάλιστα με τον δικηγόρο του, Βαγγέλη Καλαφάτη η κηδεία του θα γίνει στο Παρίσι σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο. 

Θάνατος Β. Παπαθανασίου: Τη θλίψη του εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος 

«Μολονότι πολύς κόσμος αγωνιά και θέλει να ξέρει λεπτομέρειες, αφού ο Βαγγέλης Παπαθανασίου υπήρξε εξαιρετικά αγαπητός, η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό συγγενικό και φιλικό κύκλο. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στην Γαλλία είναι πολύ πιο χρονοβόρες σχετικά με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα. Όταν οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία, το πότε και το πού θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού του θα ενημερώσουμε σχετικά», είπε.

Ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης έφυγε από τη ζωή στις 17 Μαΐου από παρενέργειες του κορωνοϊού, δημιουργώντας τεράστιο κενό στην παγκόσμια μουσική σκηνή. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top