Η Ζέτα Δούκα για τη νευρική ανορεξία: «Είχα φτάσει να ζυγίζω 42 κιλά!»

«Σταμάτησα να έχω περίοδο για 9 μήνες», είπε η ηθοποιός

Πολλές φορές στο παρελθόν η Ζέτα Δούκα έχει μιλήσει ανοιχτά για τη διατροφική διαταραχή που την ταλαιπώρησε.

«Δεν μπορείς να βγαίνεις με ύφος βιασμένης γιατί σου πέταξαν καρέκλα… »

Η γνωστή ηθοποιός είχε αποκαλύψει πως είχε νευρική ανορεξία. Μάλιστα, είχε κάνει και μια ανάρτηση στο Instagram ποζάροντας με μαγιό θέλοντας να περάσει το δικό της μήνυμα για το body shaming.

Οι επώνυμες που έδωσαν μάχη με τον «δαίμονα» της νευρικής ανορεξίας

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zeta Douka (@zetadouka)

Το πρωί της Τετάρτης (24/11), καλεσμένη στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα;» και μίλησε στην Μπέττυ Μαγγίρα για τη δύσκολη αυτή «μάχη».

«Έφτιαξα μία μη κερδοσκοπική οργάνωση την “Ανάσα” η οποία είναι 14 χρόνια πια και είναι για ανθρώπους που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές. Το ξεκίνησα γιατί κι εγώ αντιμετώπιζα πρόβλημα στην εφηβεία μου και στα μετεφηβικά χρόνια.
Είχα φτάσει να ζυγίζω 42 κιλά. Ήμουν 15 χρονών. Ήταν μια περίοδος στην οποία νόσησα και εγώ από νευρική ανορεξία. Και όταν μετά από πολλά χρόνια το ξεπέρασα και ερωτήθηκα ως ηθοποιός, αν έπασχα ποτέ από διαταραχές πρόσληψης τροφής, είπα “ναι”. Έχεις μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τον εαυτό σου και την πραγματικότητα γενικότερα. Αυτό είναι από τα σοβαρά συμπτώματα.

Το σώμα μου, σταμάτησε να έχει περίοδο για 9 μήνες. Το σώμα πάντοτε σε προειδοποιεί και ο οργανισμός σου για οτιδήποτε σου συμβαίνει. Το θέμα είναι πώς θα το αντιληφθείς και που θα πας να ζητήσεις βοήθεια. Έχουν περάσει 33 χρόνια από τότε. Σήμερα κλείνω τα 48. Όταν εγώ πριν 33 χρόνια ζήτησα βοήθεια, δε μου δόθηκε όπως θα έπρεπε, ιατρικώς. Πήρα έναν δρόμο που δε με οδήγησε στην ίαση. Παρά μόνο μετά από 12 χρόνια με προσωπική επίμονη και κόπο και επίπονη ψυχοθεραπεία. Για αυτόν τον λόγο δημιουργήθηκε και η “Ανάσα”», δήλωσε η Ζέτα Δούκα.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top