Φώτης Παπαζήσης: «Με χαλάει» που δεν μπορώ ακόμα να ανέβω στη σκηνή

Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης αποκαλύπτεται στο star.gr

Ο Φώτης Παπαζήσης ερμηνεύει το νέο τραγούδι με τίτλο: «Τι Σε Χαλάει»

Ο Φώτης Παπαζήσης είναι ένας από τους πολυτάλαντους καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς. Από τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής έχει καταπιαστεί με επιτυχία τόσο με τη δισκογραφία και τις live εμφανίσεις, όσο και με το θεατρικό σανίδι και τον κινηματογράφο.

Στο ενεργητικό του έχει συνεργασίες με καταξιωμένους τραγουδιστές, όπως οι Νατάσα Θεοδωρίδου, Νίκος Οικονομόπουλος, Σάκης Ρουβάς, Μελίνα Ασλανίδου και Πάνος Κιάμος και με σπουδαίους συνθέτες, όπως οι Γιώργος Θεοφάνους, Γιώργος Χατζηνάσιος, Φοίβος και Μίνως Μάτσας και συμμετείχε στον live δίσκο της Νατάσας Θεοδωρίδου και του Γιώργου Θεοφάνους «Μαζί Με Εσένα».

Ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης Φώτης Παπαζήσης αποκαλύπτεται στο star.gr

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του single, με τίτλο «Τι Σε Χαλάει», ο Φώτης Παπαζήσης αποκαλύπτεται στο star.gr και μιλά για όλα.

Σε συναντάμε λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου σου single «Τι Σε Χαλάει». Μίλησέ μας γι’ αυτό.

Το αγαπώ πολύ αυτό το τραγούδι!  Μου αρέσουν πολύ οι μπαλάντες και χαίρομαι ιδιαίτερα που έχω την ευκαιρία να τραγουδήσω ενα κομμάτι όπως το « Τι Σε Χαλάει». Χαίρομαι όμως ακόμα πιο πολύ -και νιώθω ευγνώμων- που ερμηνεύω ακόμη ενα τραγούδι δύο σπουδαίων δημιουργών! Του Άκη Δείξιμου  που εχει γράψει τη μουσική και του Νίκου Σαρρή που υπογράφει τους στίχους. Ο καθένας μοναδικός στοn χώρο του με τεράστιες επιτυχίες στις πλάτες του. Όταν δε γράφουν μαζί, ο συνδιασμός είναι μαγικός!  Το βίντεοκλίπ έχει σκηνοθετήσει ο άκρως ταλαντούχος Βαγγέλης Τσαουσόπουλος δίνοντας άλλη διάσταση στο τραγούδι, πηγαίνοντας το ένα βήμα πιο πέρα. Η συμβολή της Εταιρίας μου, της Panik Platinum σε όλα αυτά είναι καθοριστική δίχνοντας απο την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον και τη στήριξή της. Το τραγούδι κυκλοφόρησε πρόσφατα  και είμαι πολύ ενθουσιασμένος γιατί μέσα σε μόλις ένα μήνα και κάτι, έχει δημιουργήσει πολύ θετικές εντυπώσεις και εχει αγαπηθεί απο τον κόσμο!

Μετά από αρκετούς μήνες «σιωπής» λόγω της πανδημίας, η νυχτερινή διασκέδαση επέστρεψε. Πώς σ’ επηρέασε όλη αυτή η κατάσταση και ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο;

Ήταν μια πρωτόγνωρη κατάσταση αυτή που βιώσαμε τους τελευταίους μήνες. Κάνεις δεν το είχε φανταστεί. Ως καλλιτέχνη με επηρέασε αρκετά αφού ο χώρος μας δέχτηκε μεγάλο πλήγμα και σιώπησε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι των τεχνών και ειδικά της νυχτερινής διασκέδασης να αδυνατούν να εργαστούν και να δημιουργούνται ακόμη και προβλήματα βιοπορισμού σε πολλές περιπτώσεις. Ώς άνθρωπο μου έδωσε την ευκαιρία να περάσω περισσότερο χρόνο με τον εαυτό μου, την οικογένεια μου και  να κάνω πράγματα που υπό άλλες συνθήκες λόγω των υποχρεώσεων της καθημερινότητας και της δουλειας μου δεν θα μπορούσα. Κυρίως όμως με βοήθησε να εκτιμήσω τα απλά και καθημερινά πράγματα που όλοι μας κάνουμε και δυστυχώς τα θεωρούμε δεδομένα. Δεν είναι τίποτα δεδομένο και η πανδημία αυτό απέδειξε.  Όσον αφορά τη νυχτερινή διασκέδαση, δεν πιστεύω πως έχει επιστρέψει πλήρως στη θέση που της αξίζει. Είναι όμως ενθαρρυντικό το γεγονός οτι ολο και περισσότερες live εμφανίσεις πραγματοποιούνται σιγα σιγά. Εύχομαι να επανέλθει σύντομα γιατί το έχουμε όλοι μας ανάγκη!

Ο Φώτης Παπαζήσης κυκλοφόρησε το νέο του single «Τι Σε Χαλάει»

Ειδικότερα σ’ έναν νέο καλλιτέχνη όπως εσύ, που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία, πώς επέδρασε η πανδημία και το lockdown;

Σίγουρα ήταν κάτι που διατάραξε την ομαλή ροή των πραγμάτων και γενικότερα της μουσικής βιομηχανίας, αλλά έχοντας σύμμαχο την ομάδα μου, τους ανθρώπους της εταιρία μου Panik Records, απο την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να μη σταθεί αυτό εμπόδιο στα διακογραφικά μας σχέδια. Έτσι τόσο το «Ευγενικά» όσο και το «Τί σε χαλάει» βγήκαν σε αυτή την περίοδο.


Έχεις κάποια σχέδια για εμφανίσεις τώρα που η διασκέδαση επέστρεψε;

Ναι! Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, με μεγάλη μου χαρά θα εμφανίζομαι στο πλευρό του Γιώργου Μαζωνάκη. Είναι ένας καλλιτέχνης που θαυμάζω για την αυθεντικότητα και την αλήθεια του στη μουσική του πορεία. Ανυπομωνώ να έρθει εκείνη η στιγμή!

Έχεις συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες και σπουδαίους συνθέτες. Ποια από τις συνεργασίες σου ξεχωρίζεις;

Αρχικά θέλω να πω οτι νιώθω πολύ τυχερός για τις συνεργασίες μου μέχρι στιγμής στο χώρο. Έχω πάρει πολύτιμα μαθήματα τόσο απο τους τραγουδιστές που συνεργάστηκα όπως η Νατάσα Θεοδωρίδου, Ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Σάκης Ρουβάς, ο Πάνος Κιάμος, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γιώργος Παπαδόπουλος όσο  και απο τους μεγάλους συνθέτες που είχα την τιμή να βρεθώ δίπλα τους όπως ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Φοίβος, ο Μίνως Μάτσας και άλλοι. Όλοι τους έγραψαν πάνω μου με μοναδικό τρόπο. Αυτή  που ξεχωρίζω μιας και ήταν η πρώτη μου αλλά και αυτή που βρέθηκα στη σκηνή με την αγαπημένη μου τραγουδίστρια, ήταν η συνεργασία μου με τη Νατάσα Θεοδωρίδου, τον Γιώργο Θεοφάνους και τον Παντελή Καναράκη στο ΦΩΣ. Εκεί γνώρισα τον Άκη Δείξιμο που συμμετείχε και αυτός στο ίδιο σχήμα, γίναμε φίλοι και να που τώρα υπογράφει σε μουσική το νέο μου τραγούδι!

Ο Φώτης Παπαζήσης έχει στο βιογραφικό του σπουδαίες συνεργασίες

Υπάρχει κάποια συμβουλή που σου έχουν δώσει και κρατάς σαν φυλαχτό; Κι αν ναι, ποια είναι αυτή;

Υπάρχει και είναι η εξής: Ό,τι κάνω να πηγάζει από την αγάπη μου προς τη μουσική και τους αποδέκτες της, δηλαδή τους ανθρώπους. Με αυτό πορεύομαι και έτσι προσπαθώ να δημιουργώ και να προχωράω.

Πολλοί νέοι καλλιτέχνες επιλέγουν να δοκιμαστούν σε talent shows. Ποια η γνώμη σου γι’ αυτά και τι θα συμβούλευες εσύ τους συναδέλφους σου;

Τα talent shows είναι μια καλή ευκαιρία για όποιον θέλει να δείξει το ταλέντο του και τη δουλειά του. Σε αυτό που πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη σημασία κατά τη γνώμη μου, είναι το μετά, δηλαδή το πώς θα μεταφράσει κανείς την παρουσία του ή την αναγνωρισιμότητα που πιθανώς απέκτησε ώστε να πάει την δουλειά του  ένα βήμα μπροστά.

Έχεις κάνει πέρασμα από την τηλεόραση και από τον κινηματογράφο, όπου έκανες ντουέτο με την Ρένα Μόρφη, ενώ πολλοί τραγουδιστές κατά καιρούς εμφανίζονται σε σειρές ή κάνουν χρέη παρουσιαστή. Θα δοκίμαζες κάτι ανάλογο;

Μου αρέσει ό,τι έχει ως επίκεντρο τη μουσική. Αν είναι μία ταινία όπως η «Φαντασία» που συμμετείχα στο έργο και έκανα όπως είπες το ντουέτο με την Ρένα Μόρφη ή ένα μιούσικαλ όπως αυτό που πριν κάποια χρόνια έγραψε και σκηνοθέτησε ο φίλος μου Παντελής Καναράκης και έλαβα μέρος,  έχει να κάνει  καθαρά με το αν με ιντριγκάρει μουσικά και με εξελίσει. Αν ήταν κάτι  μακριά απο τη μουσική δεν πιστεύω πως θα το επέλεγα.

Ποιος είναι ο Φώτης όταν δεν είναι στη σκηνή ή στο studio; Τι σου αρέσει να κάνεις και «τι σε χαλάει»;

Ο ίδιος άνθρωπος με αυτόν που βρίσκεται στη σκηνή. Δεν αλλάζει κάτι. Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω, να επικοινωνώ με τους ανθρώπους, χωρίς αυτοί να είναι κατ’ ανάγκη γνωστοί μου, απολαμβάνω εξίσου μια κουνέντα με κάποιον που συνάντησα τυχαία και δε θα ξαναδώ ποτέ. Μου αρέσει ακόμα να αθλούμαι, να βρίσκομαι με τους φίλους μου και λατρεύω να κάνω βόλτες στο κέντρο της Αθήνας! «Με χαλάει» που δεν μπορώ ακόμα να ανέβω στη σκηνή και να τραγουδήσω, να αισθανθώ τη μαγεία που δημιουργεί η μουσική σε εμάς τους ανθρώπους και στις ψυχές μας. Σύντομα όμως θα γίνει και αυτό και είμαι σίγουρος πως όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο!

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top