Ελευθερία Παπαμιχαήλ: Το νέο τραγούδι, ο Γιώργος Σαμπάνης και το «Voice»

Η ταλαντούχα ερμηνεύτρια αποκαλύπτεται στο star.gr

Η Ελευθερία Παπαμιχαήλ είναι μία νέα τραγουδίστρια που από τα πρώτα της βήματα έχει ξεχωρίσει. Με τη γλυκιά φωνή της «έντυσε» τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Η Λέξη Που Δε Λες», ενώ γοήτευσε το κοινό και τους κριτές του «The Voice». 

Το ξεχωριστό της ταλέντο τράβηξε το ενδιαφέρον του Γιώργου Σαμπάνη, ενός από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της γενιάς του, ενώ πρόσφατα έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο με το τραγούδι «Ανακωχή», που απέσπασε αμέσως εξαιρετικά σχόλια.

Η Ελευθερία Παπαμιχαήλ μίλησε για όλα στο star.gr

Η ταλαντούχα τραγουδίστρια μίλησε στο star.gr, για τις συνεργασίες που ονειρεύεται να κάνει στο μέλλον, πώς την επηρέασε η πανδημία του κορωνοϊού ως άνθρωπο αλλά και καλλιτεχνικά, αλλά και για τα σχέδιά της.

«Ανακωχή» το νέο σου single, με την υπογραφή δυο σπουδαίων δημιουργών, του Γιώργου Σαμπάνη και της Ελεάνας Βραχάλη. Μίλησέ μας γι’ αυτό.

Η «Ανακωχή», που κυκλοφορεί από την Panik Records, ήρθε στην ζωή μου σαν θείο δώρο και περίμενα αρκετό καιρό για να το μοιραστώ μαζί σας. Μπορώ να πω πως νιώθω απίστευτη χαρά και ευγνωμοσύνη που ο Γιώργος Σαμπάνης και η Ελεάνα Βραχάλη με διάλεξαν και μου έγραψαν το πρώτο μου τραγούδι και θέλω να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Πώς προέκυψε η γνωριμία και η συνεργασία με τον Γιώργο Σαμπάνη; Πριν το τραγούδι σου, σε είχαμε δει να συμμετέχεις σε ένα δικό του video...

Η συνεργασία με τον Γιώργο Σαμπάνη ξεκίνησε όταν το φθινόπωρο του 2019 είδα τυχαία στο Instagram ένα διαγωνισμό που είχε ανεβάσει για το τραγούδι του «Μ’ ένα σου βλέμμα», έτσι ανέβασα και εγώ ένα cover του τραγουδιού, μπήκα στους 6 φιναλίστ που τραγουδήσαμε μαζί με τον Γιώργο την επίσημη ακουστική έκδοση του τραγουδιού και μετά ως νικήτρια μου έγραψε μαζί με την Ελεάνα Βραχάλη την «Ανακωχή».

Η Ελευθερία Παπαμιχαήλ μαζί με τον Γιώργο Σαμπάνη και την Ελεάνα Βραχάλη

Η Ελευθερία Παπαμιχαήλ μαζί με τον Γιώργο Σαμπάνη και την Ελεάνα Βραχάλη

Στα πρώτα σου βήματα ερμήνευσες το τραγούδι της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Η Λέξη Που Δε Λες». Πώς έγινε αυτό και τι έχεις αποκομίσει από την εμπειρία;

«Η Λέξη που δε λες» ήταν μια φιλική συμμετοχή που προέκυψε όταν το καλοκαίρι του 2016 πήρα μέρος στον μουσικό διαγωνισμό «Show Me A Star» του ραδιοφωνικού παραγωγού Μάκη Πουνέντη όπου και πέρασα στους 15 στην φάση του studio. Από εκεί με άκουσε ο Μίνως Μάτσας και μου πρότεινε να ερμηνεύσω το ομώνυμο τραγούδι τίτλων της σειράς, σε μουσική δική του και στίχους της Λουίζας Αρκουμανέα. Μετά ακολούθησε άλλο ένα τραγούδι με τίτλο «Κύματα» σε μουσική και στίχους Μίνου Μάτσα καθώς και το «Μια θάλασσα μικρή» σε μουσική και στίχους Διονύση Σαββόπουλου και διασκευή Μίνου Μάτσα.

Από την εμπειρία αυτή κρατάω το συναίσθημα που ένιωσα όταν μπήκα για πρώτη φορά σε επαγγελματικό studio, την εμπιστοσύνη που έδειξε ο Μίνως Μάτσας σε ένα δεκαεπτάχρονο παιδί που είχε όνειρά και όλα τα μαθήματα που πήρα από αυτόν.

Συμμετείχες και στο «The Voice»... Θεωρείς πως τα talent shows είναι μια καλή αρχή για έναν νέο καλλιτέχνη; Τι θυμάσαι από τη συμμετοχή σου και τι θα ήθελες να ξεχάσεις;

Θεωρώ πως τα talent show γενικα είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία για ένα παιδί που θέλει να κυνηγήσει το όνειρο του και αν τη διαχειριστεί σωστά μπορεί να αποκομίσει πολλά από αυτή. Από το «The Voice» κρατάω την πρωτόγνωρη για εμένα εμπειρία της τηλεόρασης, τις γνωριμίες που έκανα και όσα έμαθα μέσα από εκεί.

Δεν υπάρχει κάτι που να θέλω να ξεχάσω απο την συμμετοχή μου, γιατί πιστεύω πως όλα στην ζωή είναι στιγμές. Είτε καλές, είτε κακές από όλα κάτι μαθαίνεις και εγώ από το κάθε μου βήμα φροντίζω να κρατήσω αυτά που με βοηθούν στην εξέλιξη μου και με οδηγούν στο να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

Ελευθερία Παπαμιχαήλ

Πώς σ’ επηρέασε ως καλλιτέχνη και ως άνθρωπο η πανδημία και οι πολύμηνοι περιορισμοί; Υπήρξαν σχέδια που ματαιώθηκαν; Τώρα που σιγά σιγά επιστρέφουμε στην κανονικότητα, έχεις ετοιμάσει κάτι επαγγελματικά;

Στην πρώτη καραντίνα η όλη κατάσταση της πανδημίας με επηρεάσε ψυχολογικά όπως και όλο τον κόσμο γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο και αρκετά ψυχοφθόρο. Όμως σιγά σιγά άρχισα να το βλέπω διαφορετικά.

Ξεκίνησα να γράφω περισσότερο μουσική και στίχους, έκανα συχνά live στο Instagram και μέσα από αυτά προσπάθησα να βοηθήσω και εγώ από την μεριά μου να περάσουν ομορφότερα οι ώρες που μέναμε σπίτι.Αν έμαθα κάτι μέσα από όλο αυτό είναι πως όταν δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι πρέπει να προσαρμοζόμαστε με τα νέα δεδομένα.

 Η αλήθεια είναι πως ναι υπήρξαν σχέδια που ακυρώθηκαν και άλλα σχέδια που καθυστέρησαν αρκετά να πραγματοποιηθούν όπως η κυκλοφορία του τραγουδιού μου. Όσον αφορά τα live δεν υπάρχει ακόμα κάτι σίγουρο, το μόνο σίγουρο είναι πως σε λίγο καιρό ξεκινάμε τις ετοιμασίες για το επόμενο μου τραγούδι.

Με ποιους Έλληνες καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς;

Η αλήθεια είναι πως είχα την τύχη δύο άνθρωποι από την λίστα των καλλιτεχνών που ήθελα πάντα να συνεργαστώ, να είναι ο Γιώργος Σαμπάνης και η Ελεάνα Βραχάλη που μου έγραψαν το πρώτο μου τραγούδι. Στο μέλλον θα ήθελα πολύ να συνεχίσω την συνεργασία μου μαζί τους και θα ήθελα επίσης να συνεργαστώ με τον Γιώργο Μαζωνάκη, τον Γιώργο Θεοφάνους, την Λίνα Νικολακοπούλου και την Ελένη Γιανατσούλια.

Υπάρχει κάποια συμβουλή που σου έχουν δώσει και κρατάς σαν φυλαχτό;

Ναι, υπάρχουν τρεις συμβουλές που έχω πάντα μέσα μου. Να μην ξεχάσω ποτέ από που ξεκίνησα, να είμαι πάντα ο εαυτός μου και να παλεύω για τα όνειρά μου.

Με τι άλλο ασχολείσαι εκτός από τη μουσική; Ποια είναι η Ελευθερία στην καθημερινή της ζωή;

Εκτός από την μουσική τεράστιο κομμάτι της ζωής μου υπήρξε και ο αθλητισμός. Από μικρή ήμουν αθλήτρια στο wado-karate μέχρι την στιγμή που ένας τραυματισμός στο γόνατο με ανάγκασε να σταματήσω, όμως το έχω πάντα στην καρδιά μου. Στην καθημερινότητα μου τραγουδάω, γράφω μουσική και στίχους, γυμνάζομαι όσο πιο συχνά μπορώ, μαγειρεύω και προσπαθώ να περνάω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ με την οικογένεια και τους φίλους μου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top