Στάθης Λιβαθινός: Παραιτήθηκε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Σπουδαστές καταγγέλλουν αυταρχική συμπεριφορά από τον σκηνοθέτη

Παραιτήθηκε από καθηγητής στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Στάθης Λιβαθινός. Η απόφαση ήρθε έπειτα από καταγγελίες σπουδαστών για πρακτικές διδασκαλίας, κατά τις οποίες παρατηρήθηκε αυταρχική συμπεριφορά. Έγινε λόγος ακόμα και για ομοφοβικά σχόλια εναντίον τους. 

Η απάντηση του Μπουρδούμη στον Λιβαθινό για όσα συμβαίνουν στο θέατρο

Ο κ. Λιβαθινός ήταν πριν από τον Δημήτρη Λιγνάδη Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ενώ αρνείται ότι δημιουργούσε κλίμα φόβου στη σχολή  κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, όπως ισχυρίζονται σπουδαστές. 

Στις 13 Φεβρουαρίου σπουδαστές και καθηγητές ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση:

«Οι σπουδαστές αναφέρθηκαν σε μεμονωμένα περιστατικά που αφορούσαν πρακτικές διδασκαλίας, όπου παρατηρήθηκε αυταρχική συμπεριφορά και, κατά τα λεγόμενα των σπουδαστών, χρησιμοποιήθηκαν μειωτικά, απαξιωτικά και ομοφοβικά σχόλια τα οποία τραυμάτιζαν την αξιοπρέπειά τους και δημιουργούσαν ένα κλίμα διακρίσεων και φόβου. Τα παράπονα αυτά εκφράστηκαν ανοιχτά, ενώπιον του συνόλου διδασκόντων και σπουδαστών. Η Σχολή έχει προχωρήσει ήδη στη διερεύνηση των περιστατικών που αναφέρθηκαν, ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα». 

Η επίσημη ανακοίνωση της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου για την παραίτηση του ηθοποιού και σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινού, είναι η παρακάτω:

«Παρά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να θεραπευθεί η δυσαρμονία που ανέκυψε κατά τη διδακτική διαδικασία και να επανέλθει κλίμα συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ του Καθηγητή κ. Στάθη Λιβαθινού και των σπουδαστών της Σχολής.

Ο κ. Λιβαθινός, έχοντας τη διάθεση να διευκολύνει τη λειτουργία και το εκπαιδευτικό έργο της Δραματικής Σχολής, αλλά και να αποφορτίσει την κατάσταση, έλαβε την απόφαση να αναστείλει επ’ αόριστον τα διδακτικά καθήκοντά του. Η Δραματική Σχολή σέβεται την απόφασή του αυτή και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες του, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται, κατά τη θητεία του ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, η ίδρυση του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής και η μεταστέγασή του στις εγκαταστάσεις του Σχολείον της Αθήνας-Ειρήνη Παπά».

 

Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top