Μόνο το τελευταίο χειροκρότημα «έσπασε» τη σιωπή στην κηδεία του Λαυρέντη

«Ποια θάλασσα τον ταξιδεύει τώρα;»

Ανείπωτος πόνος, βουβή θλίψη και σκυθρωπά πρόσωπα. Όλοι εκείνοι που γνώρισαν και αγάπησαν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αρνούνται να πιστέψουν ότι «έφυγε» τόσα ξαφνικά για το πιο μακρινό ταξίδι.

Η σύζυγος και η μοναχοκόρη του κρατούσαν σφιχτά η μία την άλλη. Έμειναν μόνες να παλεύουν με τον πόνο. «Στον λατρεμένο μας σύζυγο και πατερούλη που η καλοσύνη του και η αγάπη του αγκάλιασε εμάς και όλο τον κόσμο», έγραφε το στεφάνι τους. 

Η ευκαιρία για να πάει στον παράδεισο του δόθηκε νωρίς. Στα 63 του χρόνια.«Θα μου λείψεις. Σε αγαπάω» ψέλισσε ο Διονύσης Τσακνής, ο οποίος έκλαιγε γοερά, όταν βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία. 

Με δάκρυα στα μάτια η κόρη και η σύζυγος του Λαυρλεντη Μαχαιρίτσα δίπλα στον Διονύση Τσακνή

Το κοιμητήριο Ζωγράφου γέμισε από κόσμο. Φίλοι και συνεργάτες πήγαν για να αποχαιρετήσουν τον Λάρυ. Θαυμαστές τον Λαυρέντη. Παλιοί και νέοι καλλιτέχνες είπαν το ύστατο χαίρε. Ο  Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Θάνος Μικρούτσικους, η Ελένη Ράντου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιάννης Κότσιρας, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης ανάμεσά τους. Παρών και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. 

Μαρέβα Μητσοτάκη-Κυριάκος Μητσοτάκης

Συντετριμμένες η σύζυγος και η μοναχοκόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Η σύζυγός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

 

Το αντίο του Διονύση Σαββόπουλο στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
 Άννα Νταλάρα - Ελένη Ράντου

Γιώτα Νέγκα

Τα συγκινητικά λόγια του Δημήτρη Σταρόβα

Οι συγκινητικοί επικήδειοι του Πορτοκάλογλου και του γιατρού του

Φανερά συγκινημένος μέσα από λόγια αγάπης και βαθιάς οδύνης εκφώνησε τον επικήδειο ο Νίκος Πορτοκάλογλου. «'Αργησα πολύ να αποκτήσω αυτόν τον σπάνιο φίλο, αλλά δυστυχώς τον έχασα πολύ νωρίς, όπως τον χάσαμε όλοι», είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του οποίου εξήρε την «σε βαθμό κακουργήματος» ειλικρίνεια, την «σαν παιδί» ευαισθησία, αλλά και την οικειότητα που αμέσως ένιωσαν όταν για πρώτη φορά έπαιξαν μαζί στη σκηνή. «Όταν βρεθήκαμε στη σκηνή, συνέβη κάτι μαγικό, ήταν σαν να παίζαμε μαζί από χρόνια», δήλωσε με συγκίνηση ο Νίκος Πορτοκάλογου για να θυμηθεί τη «δύναμη», αλλά και την «αφάνταστη επικοινωνία» που ανέπτυσσε με τον κόσμο ο Λαυρέντης. Αναφορά έκανε και στην τελευταία τους συναυλία, πριν κάποιες μέρες στον Βόλο, τη γενέτειρά τους. «Όταν κατεβήκαμε από τη σκηνή ήμασταν ιδρωμένοι και ευτυχείς. Τι άλλο θέλαμε; Ο κόσμος μας αγαπάει ακόμα», του είχε είπε με ευχαρίστηση ο Λ. Μαχαιρίτσας.

Κηδεία Μαχαιρίτσα: «Λύγισαν» ο γιατρός του και ο Νίκος Πορτοκάλογλου

Νίκος Πορτοκάλογλου

Ο γιατρός του τραγουδοποιού περιέγραψε την αντίδραση του καλλιτέχνη όταν διαπιστώθηκαν τα προβλήματα στην καρδιά του . Η κόρη του, Μαρία Κλάρα, έγινε το κίνητρο για να γίνει ο «πιο πειθαρχημένος ασθενής». Ο ίδιος τον αποχαιρέτισε λέγοντας: «Καλό ταξίδι, Λαυρέντ, αγαπημένε!».

Τάνια Τσανακλίδου

Το ηχηρό τελευταίο χειροκρότημα

Άκρως συγκινητική στιγμή ήταν όταν το φέρετρο βγήκε από τον ναό και τότε όλοι μαζί χειροκρότησαν τον εκλιπόντα για τελευταία φορά. Μέχρι τότε στο κοιμητήριο επικρατούσε σιωπή. Παρόλο που είχε πάρα πολύ κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο είπαν όλοι «ευχαριστώ» για τα μελωδικά βράδια που τους χάρισε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Διονύσης Τσακνής - Ελεονώρα Ζουγανέλη

Φίλιππος Πλιάτσικας

Άννα Νταλάρα - Γιώργος Νταλάρας - Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Σπύρος Παπαδόπουλος

Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Ο Γιάννης Κότσιρας με τη σύζυγό του
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top