Νανά Μούσχουρη: Παρέλαβε παράσημο από τη Γαλλική Δημοκρατία!

Η ανώτατη διάκριση της Γαλλίας που απονέμεται σε πολίτη άλλης χώρας

H Νάνα Μούσχουρη παρέλαβε εχθές, σε μία άκρως συγκινητική τελετή το παράσημο του "Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής" από τον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα κύριο Christophe Chantepy.

Πρόκειται για την ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας που απονέμεται σε πολίτη άλλης χώρας. Ο πρέσβης της Γαλλίας εξήρε το έργο της Νάνας Μούσχουρη και την προσφορά της στον πολιτισμό, τόσο της Γαλλίας, όσο και της Ελλάδας, καθώς και την προσφορά της στην UNICEF ως πρέσβειρα καλής θελήσεως. 

O Γάλλος Πρέσβης Christophe Chantepy βραβεύει την Νανά Μούσχουρη/ Φωτογραφία Panoulis

Η Νάνα Μούσχουρη, μιλώντας και στα Γαλλικά και στα Ελληνικά, ευχαρίστησε την Γαλλία για όλα αυτά που της έχει προσφέρει από το 1961 που έφυγε από την Αθήνα μέχρι σήμερα, δήλωσε ότι θεωρεί την Γαλλία δεύτερη πατρίδα της και τόνισε ότι η ταυτότητά της παραμένει ελληνική και αυτό είναι κάτι που δε θα αλλάξει ποτέ. 

Πολλοί φίλοι της Νάνας Μούσχουρη έδωσαν το παρών στην λαμπερή τελετή που έλαβε χώρα στο υπέροχο κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα : Η πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς με τη σύζυγό του Αθηνά Κρητικού , η πρέσβης της Ελλάδας στην Γαλλία Αγλαΐα Μπαλτά, η Άννα Νταλάρα, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάκης και η Μαργαρίτα Μάτσα, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η Λίζα Έβερτ, ο Γιώργος Περρής, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Άρης Δαβαράκης, η Αγαθή Δημητρούκα, η Λιλή Ελευθερίου, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος κ.α.

 Σοφία Χηνιάδου- Καμπάνη, Νανά Μούσχουρη και Μίκης Καμπάνης/ Φωτογραφία Panoulis

Αυτή η διάκριση είναι η τέταρτη για τη διεθνή Ελληνίδα τραγουδίστρια που της απονέμεται από τη Γαλλία , μετά από αυτήν του "Ιππότη των Γραμμάτων και Τεχνών"  το 1986 , του "Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής" το 1997 και του "Αξιωματούχου της Λεγεώνας της Τιμής" το 2007.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top