Πέθανε γνωστός τραγουδιστής σε ηλικία 59 ετών

Ανακοινώθηκε σήμερα ο θάνατός του

Ρασίντ Ταχά, Ρασίντ, Τραγουδιστής

Δεν άντεξε η καρδιά του κι έτσι τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή στο Παρίσι ο διάσημος τραγουδιστής Ρασίντ Ταχά, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο γεννημένος στην Αλγερία μουσικός υπήρξε μεγάλη μορφή του γαλλικού ροκ τη δεκαετία του ’80, ενώ είχε γίνει διάσημος διεθνώς όταν διασκεύασε με το συγκρότημά του Carte de Séjour το κλασσικό τραγούδι του Σαρλ Τρενέ, «Douce France» (Γλυκιά Γαλλία).

Με το συγκρότημά του Carte de Séjour, ο Ταχά που έφθασε οικογενειακώς στη Γαλλία σε ηλικία 10 ετών, έγινε ο σημαιοφόρος της δεύτερης γενιάς των Αλγερίνων Μαγκρέμπ στη γαλλική κοινωνία. Αυτό φάνηκε καθαρά στη διάσκευή του «Douce France» το οποίο τραγούδησε με μία γλυκόπικρη ειρωνία.

Παρέμεινε πιστός στο ροκ και το πανκ με τα οποία μεγάλωσε και μάλιστα δεν δίστασε να αναμείξει τα είδη αυτά με την ανατολική μουσική. Ήταν ιδιαίτερος μουσικός και από τους ελάχιστους τραγουδοποιούς που έβαλαν στη μουσική τους βορειοαφρικανικούς παραδοσιακούς ρυθμούς και δυνατή ροκ μουσική καθώς είχε έντονη επιρροή κυρίως από τους Clash και τους Led Zeppelin. Ήταν όμως και έντονα πολιτικοποιημένος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η διασκευή το 2004 στα αραβικά του τραγουδιού «Rock the Casbah» των Clash.

Το 1997 είχε γνωρίσει τεράστια επιτυχία με το αλμπουμ «Diwân» με τραγούδια από την περιοχή Καμπυλία της Αλγερίας ενώ εκείνο που ξεχώρισε και ακουγόταν για χρόνια όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και σε όλον τον κόσμο ήταν το «Ya Rayah» το οποίο ερμήνευσε την ίδια χρονιά στα ελληνικά και ο Γιώργος Νταλάρας με τίτλο «Κι αν σε θέλω».

Λίγο πριν πεθάνει είχε στα σκαριά τη νέα του δισκογραφική δουλειά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top