Billie Jean: Η πραγματική ιστορία πίσω από το τραγούδι του Michael Jackson

Σαν σήμερα το άλμπουμ «Thriller» κερδίζει 8 βραβεία Γκράμι

Νέα ταινία για τη ζωή του Μάικλ Τζάκσον - Ο ανιψιός του Τζαφάρ Τζάκσον θα τον υποδυθεί / βίντεο Breakfast@star

Ήταν σαν σήμερα όταν στις 28 Φεβρουαρίου του 1984, το άλμπουμ «Thriller» του βασιλιά της ποπ, Michael Jackson, κέρδισε 8 βραβεία Γκράμι. Στη συγκεκριμένη μουσική συλλογή, ένα από τα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν το θρυλικό «Billie Jean», το οποίο πρόκειται για αληθινή ιστορία και, μάλιστα, υπαρκτό πρόσωπο, από το οποίο ο σπουδαίος τραγουδιστής εμπνεύστηκε ένα από τα πιο πετυχημένα τραγούδια του.

Έλβις Πρίσλεϊ: Γυναίκες, σκάνδαλα και απιστίες

Το «Billie Jean», το οποίο κυκλοφόρησε στις 2 Ιανουαρίου του 1983, και τους στίχους και τη μουσική έγραψε ο Jackson, αναφέρεται σε μία γυναίκα, την Billie Jean, η οποία ισχυρίζεται ότι ο αφηγητής είναι ο πατέρας του νεογέννητου γιου της, κάτι που εκείνος αρνείται. 

Σε ό,τι αφορά την έμπενευση γι'αυτό το τραγούδι, ο ίδιος ο Jackson ισχυρίστηκε ότι αφορμή για τη δημιουργία του συγκεκριμένου κομματιού ήταν οι φαν του συγκρτοτήματος Jackson Five, που είχε δημιουργήσει με τα αδέλφια του και οι οποίοες πολιορκούσαν τα καμαρίνια σε κάθε εμφάνισή τους και δήλωναν ότι είχαν σχέση με κάποιο από τα μέλη του συγκροτήματος. 

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον βιογράφο του σπουδαίου τραγουδιστή, J. Randy Taraborrelli, ο Michael Jackson εμπνεύστηκε το «Billie Jean» από τις επιστολές που λάμβανε το 1981 από μια γυναίκα που ισχυριζόταν ότι ήταν ο πατέρας ενός από τα δίδυμά της. Ο σπουδαίος τραγουδιστής της ποπ λάμβανε συχνά τέτοια γράμματα και είχε δηλώσει ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ στη ζωή του τη συγκεκριμένη γυναίκα, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της. 

Παρόλα αυτά, οι επιστολές συνεχίστηκαν, με εκείνη να του γράφει πόσο πολύ τον αγαπάει και ότι θελει να είναι μαζί του, με αποτέλεσμα τα γράμματά της να έχουν κάνει τον Michael Jackson να βλέπει συχνά εφιάλτες. Αργότερα, η οικογένεια Jackson έμαθαν ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική.

Μπιγιονσέ: Η Queen B είναι η σταρ με τα περισσότερα μουσικά βραβεία grammy!

Το μουσικό βίντεο «Billie Jean» ήταν το πρώτο μουσικό βίντεο από μαύρο καλλιτέχνη που προβλήθηκε στο MTV.

Όσα δε γνωρίζατε για το «Thriller»

Έχουν περάσει 44 χρόνια από τη δημιουργία ενός από των πιο πετυχημένων άλμπουμ παγκοσμίως, αυτό του «Thriller» του Michael Jackson, το οποίο κυκλοφόρησε στις 30 Νοεμβρίου του 1982 και κατέγραψε τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της μουσικής, με περισσότερα από 100 εκατ. αντίτυπα! Επιπρόσθετα, το Thriller έγινε 34 φορές πλατινένιο και 3 φορές διαμαντένιο.

Ο Michael Jackson, ήταν ο μόνος καλλιτέχνης που κατάφερε σε μία βραδιά να κερδίσει 8 βραβείa Grammy, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του άλμπουμ της χρονιάς! 

Ας δούμε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από το πιο πετυχημένο άλμπουνμ όλων των εποχών, που κάποιοι δε γνωρίζουν:

  • Η φωτογραφία του εξωφύλλου του άλμπουμ ήταν δημιουργία του Dick Zimmerman, του προσωπικού φωτογράφου του Michael Jackson, ο οποίος τον απαθανάτισε να ποζάρει ξαπλωμένος φορώντας ένα λευκό κοστούμι

  • Το ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ είναι ένας φόρος τιμής στις σπουδαίους κλασικές ταινίες τρόμου
  • Το βίντεοκλίπ του «Thriller», το οποίο εμπνεύστηκε από την ταινία τρόμου The Werewolf of London, θεωρήθηκε πολύ τρομακτικό από τη Sony, κάτι που ανάγκασε τον σκηνοθέτη να αναλάβει ο ίδιος την παραγωγή 
  • Το βιντεοκλίπ κυκλοφόρησε σε βιντεοκασέτα, με πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα, σημειώνοντας ρεκόρ πωλήσεων
  • Το δερμάτινο μπουφάν που φορούσε ο Michael Jackson στο βίντεο, δημοπρατήθηκε το 2011 έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ

  • Το διάσημο ρεφρέν Mama-say mama-sah ma-ma-coo-sah, είναι δανεισμένο από το Funky Soul Makossa, ένα τραγούδι του Καμερουνέζου σαξοφωνίστα Manu Dibango από το 1972. Ο Βασιλιάς της Ποπ δεν είχε άδεια να χρησιμοποιήσει το τραγούδι, όμως κατέληξε σε μια εξωδικαστική συμφωνία με τον Dibango, ο οποίος συμφώνησε να του το παραχωρήσει

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top