Δήμητρα Σερεμέτη - Κώστας Παπαχρήστος: Ένας έρωτας που κράτησε 38 χρόνια

Η λαμπερή καριέρα και το σοβαρό πρόβλημα υγείας της «θείας» του «Ρετιρέ»

Σαν σήμερα, στις 5 Ιουνίου του 1933 γεννήθηκε μία λαμπερή ηθοποιός, με πλούσια πορεία στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ο λόγος για τη γνωστή σε όλους μας, «θεία» του «Ρετιρέ», Δήμητρα Σερεμέτη.

Κυβέλη Αδριανού: Ο παράνομος έρωτας και ο γάμος με τον Γιώργο Παπανδρέου

Η αγαπημένη ηθοποιός, η οποία γεννήθηκε στον Αμπελώνα, μετακόμισε με την οικογένειά της στην Αθήνα το 1946, λόγω των γεγονότων του Εμφυλίου. Με κλίση στην ηθοποιία από νεαρή ηλικία, η Δήμητρα Σερεμέτη σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και Πέλου Κατσέλη.

Η γνωριμία με τον Κώστα Παπαχρήστο και ο γάμος δίχως απογόνους

Μία ταινία που γυρίστηκε το 1957 -και συγκεκριμένα ο «Καραϊσκάκης»- έγινε η αφορμή για να γνωριστούν η Δήμητρα Σερεμέτη με τον Κώστα Παπαχρήστο. Όπως η ίδια έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή της: «Ήρθε ο Παπαχρήστος εκεί, στη διανομή του “Καραϊσκάκη”. Εκεί γνωριστήκαμε. Γίναμε ζευγάρι και φθάσαμε να ζήσουμε μαζί τριάντα οχτώ ολόκληρα χρόνια. Περάσαμε ωραίες στιγμές. Περάσαμε και δύσκολες στιγμές. Είχαμε και τις συγκρούσεις μας, ακόμα και στις πιο στενές μας σχέσεις. Πιστεύω, όμως, ότι μέσα από αυτές έβγαινε μια μικρή ισορροπία. Γι’ αυτό άλλωστε και κράτησε και ο γάμος μας, γιατί αλλιώς θα είχε διαλυθεί, επειδή σαν άνθρωπος τόσο στη δουλειά όσο και στη ζωή μας ήταν παρορμητικός. Όμως σε τρία λεπτά τα ξεχνούσε όλα. Γινόταν ήρεμος αρκεί να μην του έφερνες αντίρρηση την ώρα του θυμού του. Ζήσαμε μαζί από ένα επάγγελμα οικονομικά ανασφαλές. Όμως εμείς τα ξεπεράσαμε όλα».

Η Λίλη Παπαγιάννη νύφη στο πλευρό του έρωτά της, Ανδρέα Φιλιππίδη

Ενώ για όσα δημιούργησαν μαζί, μέσα από τη στενή σχέση τους και τη δουλειά τους, που αγαπούσαν και οι δύο πολύ, η Δήμητρα Σερεμέτη σχολίασε ότι: «Δουλέψαμε κι οι δυο. Τολμώ να πω δημιουργήσαμε πολλά πράγματα μαζί. Ήμουνα το δεξί του χέρι. Όταν τον γνώρισα εγώ το ’57 ήταν ήδη μέσα στον Φίνο, όταν τα γραφεία του ήταν προς τον Σταθμό Λαρίσης. Ο Κώστας, όμως, δούλευε εκεί από τότε που τα γραφεία ήταν στην οδό Στουρνάρη. Αλλά στον κινηματογράφο έκανε τα πρώτα του βήματα ακόμα πιο παλιά, λίγο μετά την Κατοχή. Από τα παλαιότερα έργα τα οποία θυμάμαι πως μου είχε πει ότι είχε κάνει είναι το “Σοφεράκι” του Γιώργου Τζαβέλλα και οι “Τρεις Ντεντέκτιβ”».

Δεν απέκτησαν παιδιά, παρ' όλα αυτά ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Έζησαν ευτυχισμένοι μαζί για 38 ολόκληρα χρόνια, έως τον θάνατο του Κώστα Παπαχρήστου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή έπειτα από ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη το 1995 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Πρόβα νυφικού».

Το πρόβλημα υγείας της Δήμητρας Σερεμέτη

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η ίδια η Δήμητρα Σερεμέτη αποκάλυψε ότι την απασχολούσε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αφορούσε στην όρασή της: «Αντιμετωπίζω ένα τραγικό πρόβλημα υγείας. Έχω ωχρά κηλίδα και στα δύο μου μάτια. Δεν με πειράζει. Έχει κι άλλες εκφάνσεις η ζωή, έστω κι αν δεν είναι πολύ ευχάριστες».

Η αγαπημένη ηθοποιός πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της μακριά από κοσμικές εμφανίσεις. Πέθανε το 2014 σε ηλικία 81 χρόνων και η κηδεία της έγινε στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Αντώνης Παπαδόπουλος: Πέθανε 51 ετών, λίγο μετά τη γέννηση της κόρης του

Γνωστές ταινίες που έπαιξε

Η ταλαντούχα ηθοποιός Δήμητρα Σερεμέτη συμμετείχε σε περισσότερες από 40 ελληνικές ταινίες, δίπλα σε μεγάλους ηθοποιούς, ενώ στην τηλεόραση εμφανίστηκε τη δεκαετία του ’90, συμμετέχοντας σε δημοφιλείς σειρές όπως «Το Ρετιρέ», «Οι Τρεις Χάριτες: Ακρότητες», ενώ μια από τις τελευταίες της τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν το 2006 στη σειρά «Επτά θανάσιμες πεθερές».

  • Ο Ηλίας Του 16ου - 1959
  • Μακρυκωσταίοι Και Κοντογιώργηδες - 1960
  • Αντίο Ζωή - 1960
  • Ζητείται Ψεύτης - 1961
  • Τεντυμπόυ Αγάπη Μου -1965
  • Τζένη Τζένη - 1966
  • Όταν Η Πόλις Πεθαίνει - 1969
  • Γυμνοί Στο Δρόμο - 1969
  • Το Ανθρωπάκι - 1969
  • Αυτοί Που Μίλησαν Με Το Θάνατο - 1970
  • Μια Ελληνίδα Στο Χαρέμι - 1971
  • Μαριχουάνα Στοπ - 1971
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top