Ο σκηνοθέτης πίσω από το viral βίντεο για την κακοποίηση των γυναικών

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

«Μη με αφήσεις ποτέ»  Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μια ταινία μικρού μήκους γνωστής εταιρείας τροφίμων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, που είναι, σήμερα, 25 Νοεμβρίου.

Συγκλονιστικές ιστορίες διάσημων γυναικών που βίωσαν σεξουαλική κακοποίηση

Το φιλμ με τίτλο «Μη με αφήσεις ποτέ» (Γιατί θα σου κάνω κακό, όπως σημειώνει στη συνέχεια) εξιστορεί τη μοιραία κατάληξη μιας νεαρής γυναίκας, η οποία δολοφονείται από τον σύντροφό της κατά τη διάρκεια ενός καβγά.

Εκδηλώσεις για την ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

13 γυναικοκτονίες μέσα σε έναν χρόνο

Σημειώνεται ότι το 2021 έχουν σημειωθεί 13 γυναικοκτονίες στην Ελλάδα. 13 γυναίκες έχασαν τα ζωή τους από τα χέρια του συντρόφου τους. Δολοφονήθηκαν από ανθρώπους που είχαν εμπιστευτεί. Το βίντεο καταπιάνεται με το μείζον ζήτημα των γυναικοκτονιών και σκοπό έχει να αφυπνίσει.

Λίγα λόγια για το φιλμ «Μη με αφήσεις ποτέ» 

Το φιλμ ξεκινά με το ζευγάρι να ζει όμορφες στιγμές στις διακοπές του, με γέλια και χαρές, απολαμβάνοντας τον έρωτά του.

Λεκτική και ψυχολογική βία: Πού αρχίζει και ποιες είναι οι επιπτώσεις της

Στη συνέχεια μετακομίζει σε δικό του σπίτι, ωστόσο γρήγορα η κτητικότητα του άνδρα, στον ρόλο του οποίου βρίσκεται ο Έκτορας Λιάτσος, μετατρέπεται σε εφιάλτη και οδηγεί στη δολοφονία της κοπέλας, την οποία υποδύεται η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη.

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη: H ηλικία, η σχέση με τον Τότσικα και η καταγωγή της


«Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς», λέει στο τέλος η πρωταγωνίστρια. Το βίντεο πλαισιώνει το τραγούδι «Μη μου μιλάς για αγάπη», της Δήμητρας Γαλάνη.

Ποιος είναι ο σκηνοθέτης πίσω από το βίντεο που έγινε viral

Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλους είναι ο σκηνοθέτης πίσω από αυτή την υπέροχη ταινία μικρούς μήκους. Στο βιογραφικό του ήδη διαθέτει βραβεία από διάφορα φεστιβάλ ενώ θεωρείται από τους πλέον ανερχόμενους Ευρωπαίους σκηνοθέτες διαφημίσεων.

Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλους «συστήθηκε» στους κινηματογραφόφιλους μέσα από τις μεγάλου μήκους ταινίες του Bank Bang (2008), Suntan (2016), Wasted Youth (2011) ενώ στις 24 Ιουνίου, κυκλοφόρησε η νέα του ρομαντική ταινία, «Monday».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by argyburgy (@argyburgy)

 

Ο 45χρονος σκηνοθέτης ήδη έχει βραβευτεί για δουλειές του σε διάφορα φεστιβάλ, όπως για τις ταινίες Tender, (2004) και Pendulum (2003).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by argyburgy (@argyburgy)

 

Οι δύο πρώτες μικρού μήκους ταινίες που υπέγραψε, το Εκκρεμές (2003) και το Tender (2004), προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν σε πολυάριθμα φεστιβάλ.

Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, το Bank Bang (2009), έγινε μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ελλάδα (500.000 εισιτήρια), έλαβε πολλές θετικές κριτικές ενώ απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by argyburgy (@argyburgy)

 

Η επόμενη ταινία του, το Wasted Youth (2011), άνοιξε το 40ο φεστιβάλ του Ρότερνταμ και ταξιδέψε σε 40 φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο (όπως του Τορόντο και του Κάρλοβι Βάρι).

Η ταινία του, το Suntan (2016), έλαβε πλήθος βραβείων διεθνώς (όπως το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου) ενώ υπήρξε υποψήφια για το βραβείο Lux του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by argyburgy (@argyburgy)

 

Στο ενεργητικό του έχει περισσότερα από 300 διαφημιστικά, ενώ έχει  σκηνοθετήσει κοινωνικές καμπάνιες για την Διεθνή Αμνηστία, την Action Aid και άλλους φορείς. Έχει κάνει την παραγωγή σε σημαντικές ταινίες  του νέου ελληνικού σινεμά όπως Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού και Στο Σπίτι. 

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η Ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960.

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνιστά εκδήλωση των ιστορικά άνισων σχέσεων ισχύος μεταξύ των γυναικών και των ανδρών, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε επικυριαρχία και διακρίσεις κατά των γυναικών από τους άνδρες και στην παρακώλυση της πλήρους προόδου των γυναικών . Αποτελεί επίσης έναν από τους ζωτικής σημασίας κοινωνικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων οι γυναίκες εξαναγκάζονται σε υποδεέστερη θέση σε σύγκριση με τους άνδρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top