Kαρέζη: Σαν σήμερα έσβησαν τα ωραιότερα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου

Στις 27 Ιουλίου του 1992 άφησε την τελευταία της πνοή η θρυλική ηθοποιός

Τζένη Καρέζη

Σαν σήμερα, πριν από 31 χρόνια έσβησαν τα ωραιότερα μάτια του ελληνικού κινηματογράφου. Η Τζένη Καρέζη έφυγε χτυπημένη από τον καρκίνο αφήνοντας πίσω της μια τεράστια παρακαταθήκη στη μεγάλη οθόνη και το θέατρο, σε γενιές και γενιές που την αγάπησαν και την αγαπούν ακόμα.

Τζένη Καρέζη: Οι τελευταίες μέρες πριν το θάνατό της και το ταξίδι που δεν πρόλαβε να κάνει

Η... διανοούμενη βοηθός του υποψήφιου δημάρχου Μαντά, η ζόρικη Μίκα μιας θεότρελης οικογένειας , η αυστηρή μηχανικός- πρωτάκι στο παιχνίδι του έρωτα. Η Τζένη Καρέζη ήταν η γυναίκα που μπορούσε να συνδυάσει, τόσο στη ζωή της όσο και στο πανί,  τη μαγκιά με το νάζι.

Το 1934 γεννήθηκε εκείνη που μπορούσε να κάνει τους άντρες να την ερωτευτούν με ένα πετάρισμα των βλεφάρων της! 

Τζένη Καρέζη: Η μυστική συνάντηση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη πριν τον θάνατό της

«Η Τζένη δεν ερχόταν σε μένα επειδή ήμουν της Αλίκης»

Ποια ήταν η ηθοποιός Τζένη Καρέζη

Ήταν η Ευγενία Καρπούζη, η Τζένη της Ελληνογαλλικής Σχολής, η Καρέζη του λογοτέχνη Άγγελου Τερζάκη, η κόρη ενός πατέρα που με ένα χαστούκι του, της ζήτησε να διαλέξει εκείνον ή να γίνει... πόρνη στο σανίδι. Το φευγιό της ήταν για κείνη γιορτή, όπως και η πορεία της στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο.

Οι έρωτες της Τζένης Καρέζη

Τζένη Καρέζη: Οι δύο γάμοι και ο ... Αλέν Ντελόν!

Αντισυμβατική, γεμάτη αντιθέσεις...έπαιζε πολύ, αγαπούσε πολύ...  Τόνοι μελάνι χύθηκαν για τον πρώτο της γάμο με τον Ζάχο Χατζηφωτίου, για την κόντρα της με την Αλίκη Βουγιουκλάκη , η οποία εξελίχθηκε σε μια βαθιά φιλία

Το φθινόπωρο του 1967, στη σκιά μιας ελιάς, με ένα τάβλι ανάμεσα σ εκείνη και τον Κώστα Καζάκο ήχησε... το «Κονσέρτο για πολυβόλα», σφραγίζοντας έναν μεγάλο έρωτα. Παντρεύτηκαν λίγους μήνες αργότερα και απέκτησαν τον γιο τους, Κωνσταντίνο.

«Θέλει νομίζω η ζωή όπως και η τέχνη καθημερινή κατάθεση καθημερινή προσπάθεια για να κερδίσεις τον άλλο για να είσαι κοντά του, να τον φέρεις κοντά σου. Δε νομίζω ότι τελειώνει ποτέ μια σχέση», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η θρυλική ηθοποιός.

Οι ερμηνείες της Καρέζη άφησαν εποχή

Μοναδικά... δυνατή τόσο στην κωμωδία, όσο  και στο δράμα, οι ερμηνείες της άφησαν εποχή. Νίκος Κούρκουλος, Γιώργος Φούντας, Ανδρέας Μπάρκουλης , Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν μόνο μερικοί, από τους μεγάλους ζεν πρεμιέ που την... ερωτεύτηκαν στη μεγάλη οθόνη, ζώντας στιγμές από τη μαγεία των καταπράσινων ματιών της

Σαν σήμερα, τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου του 1992, τα υπέροχα ματια της Τζένης , έσβησαν για πάντα. Όμως, όπως έλεγε ο στίχος του  Καρυωτάκη... «Πώς μπορεί να πεθάνει μια γυναίκα που αγαπιέται...». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top