Σαπφώ Νοταρά: Πέθανε μόνη και αβοήθητη με ένα τσιγάρο στο χέρι

Ο άγνωστος έρωτας του ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη για την ηθοποιό

Σαμπφώ Νοταρά Ρένα Βλαχοπούλου
φωτογραφία: Facebook: Finos Film

Σαν σήμερα στις 11 Ιουνίου του 1985 έφυγε από τη ζωή, η μεγάλη ηθοποιός Σαπφώ Νοταρά. 

Πέθανε εντελώς μόνη και αβοήθητη, σε διαμέρισμα που διέμενε επί της πλατείας Κουμουνδούρου, σημερινής πλατείας Ελευθερίας, στον αριθμό 22, το ενοίκιο του οποίου πλήρωνε κάποιος νέος επιχειρηματίας θαυμαστής της. 

Τη βρήκαν δύο ημέρες μετά τον θάνατό της να κρατά ένα τσιγάρο που είχε σβήσει στο χέρι της. 

Πηγή: Facebook "Finos Film Official"

Η κωμικός έγραψε ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο για την επιβλητική της φωνή αλλά και τις απίστευτες ατάκες της όπως «Μπουρλότο» και «Σόδομα και Γόμορρα γινήκαμε»! Αξέχαστες είναι οι ερμηνείες της στις ταινίες «Αχ, αυτή η γυναίκα μου», «Η χαρτοπαίχτρα», «Πορνογραφία» και «Η κυρία Κυριακή» (η τελευταία ήταν ραδιοφωνική παραγωγή του Κώστα Π. Παναγιωτόπουλου).

Η Σαπφώ Νοταρά ήταν μια από τις λίγες γυναίκες που είχαν την εποχή εκείνη πανεπιστημιακή μόρφωση, καθώς είχε σπουδάσει στη Βιομηχανική Σχολή. Όμως το θέατρο την «κέρδισε». Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Πράγματα που δεν ξέρετε για τη Σαπφώ Νοταρά

  1. Το πραγματικό της επίθετο ήταν Χανδάνου. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου και στη Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Το επώνυμο Νοταρά το πήρε από το δρόμο που βρισκόταν η δραματική σχολή στην οποία φοιτούσε.
  2. Σε μια περιοδεία της με το θέατρο δέχτηκε πρόταση γάμου από έναν εργοστασιάρχη, που την είχε ερωτευτεί παράφορα. Παρόλο που φίλοι και  γνωστοί μιλούσαν για μεγάλη ευκαιρία, η ίδια τον χαρακτήρισε «Φρανκενστάιν» και απέρριψε την πρόταση.
  3. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Κυριακάτικο Ξύπνημα», γνωρίστηκε με το Γιάννη Τσαρούχη.  Μια μέρα ο Τσαρούχης της εξομολογήθηκε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί της. Εκείνη πίστεψε ότι επρόκειτο για πλάκα και όχι μόνο τον απέρριψε, αλλά τον έβρισε κιόλας. Κάποια χρόνια μετά όταν ο Τσαρούχης της είπε πως έλεγε αλήθεια τότε, εκείνη λέγεται πως κατέρρευσε. Ένας έρωτας έμεινε ανεκπλήρωτος.
  4. Ο μεγάλος της έρωτας ήταν με έναν νεαρό αντάρτη που όμως έφυγε για το βουνό και αργότερα συνελήφθη, με αποτέλεσμα η Σαπφώ να χάσει για πάντα τα ίχνη του. 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top