Δούκας: Ζήτησε εκλογές για νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο!   

Απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη: Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος  

Το ρεπορτάζ του Star (13/6/2024) για την εσωκομματική αναταραχή στι ΠΑΣΟΚ  

Πρόταση εκλογής νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ στις 3 και 11 Νοεμβρίου 2024, την οποία χαρακτηρίζει «ενωτική»,  απέστειλε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στον Γραμματέα της ΚΠΕ και τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ενόψει της συνεδρίασης της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. 

Αλλαγή στάσης Ανδρουλάκη: Έτοιμος να δεχθεί εσωκομματικές εκλογές!   

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο:

Εσωκομματικές εκλογές ζητούν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ 

«Αγαπητοί Σύντροφοι,

Την Κυριακή στις 30/06/2024 έχουμε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις. Ευνόητο είναι πως οι εργασίες της Κ.Π.Ε  πρέπει να  διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς.

Η γόνιμη συζήτηση που ευελπιστώ πως θα γίνει, χρειάζεται να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματά μας.

Συγκεκριμένα προτείνω:

1. Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής  διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.

2. Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τησυμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.

3. Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Προτείνω  η ψηφοφορία  να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021.
 
Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης εξασφαλίζει:
 
Πρώτον: Τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής.

Δεύτερον: Τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια .
 
Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα
».

Απάντηση με αιχμές από το ΠΑΣΟΚ στον Δούκα: « Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα»  

Με αιχμές απάντησε ατύπως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στον Χάρη Δούκα επισημαίνοντας ότι «η  βιασύνη είναι κακός σύμβουλος» και καταλήγοντας με την  υπενθύμιση ότι στις 10 Νοεμβρίου που προτείνει να γίνει ο 2ος γύρος των εσωκομματικών εκλογών θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος της Αθήνας. 

ΠΑΣΟΚ: Συνεχίζεται η αναταραχή – Ποιοι ζητούν εκλογή ηγεσίας    

Συγκεκριμένα η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει σε άτυπη ενημέρωση:  

«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη.

Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο Μαραθώνιος Δρόμος».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top