ΠΑΣΟΚ: Συνεχίζεται η αναταραχή – Ποιοι ζητούν εκλογή ηγεσίας    

Τα στελέχη που σκέφτονται να θέσουν υποψηφιότητα απέναντι στον Ανδρουλάκη  

Aναβρασμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ, όπου αυξάνονται οι πιέσεις προς τον Νίκο Ανδρουλάκη, να ανοίξει εδώ και τώρα τις διαδικασίες εκλογής νέας ηγεσίας στο κόμμα. Το ζήτημα θα τεθεί στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ προγραμματίζεται και Κεντρική Επιτροπή στα τέλη του μήνα, η οποία  αναμένεται να είναι θυελλώδης.  Μέχρι στιγμής, η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι η εκλογή Προέδρου θα γίνει το 2025, όπως προβλέπει το καταστατικό. 

«Ο πρόεδρος δεν υπάρχει μόνο για να παίρνει το χειροκρότημα, όταν τα πράγματα πάνε καλά… Πόσο μάλλον όταν η ευθύνη των πολιτικών επιλογών είναι αποκλειστικά δική του» δήλωσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.  Δεν είναι όμως το μοναδικό μέλος της Κ.Ο. που έχει θέσει ζήτημα εκλογής ηγεσίας.      

Oδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Παπανδρέου, Νάντια Γιαννακοπούλου,  Παύλος Γερουλάνος, Απόστολος Πάνας κι άλλοι βουλευτές ζητούν εκλογή ηγεσίας εδώ και τώρα.   

ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας θέτει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

 «Αν δεν κάνουμε μια σωστή αποτύπωση του αποτελέσματος και δεν δούμε πραγματικά τι έφταιξε, δεν μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Δεν είναι ώρα για υποψηφιότητες» τόνισε ο βουλευτής Παύλος Γερουλάνος στο Open.  

Οι  πιθανές υποψηφιότητες για την ηγεσία

Αν τελικά ανοίξουν οι διαδικασίες πιθανές υποψηφιότητες θεωρούνται  ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο  Παύλος Γερουλάνος και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, κι ας μην το έχουν δηλώσει ακόμα δημοσίως. 

Το κλίμα επιδείνωσε το χθεσινό επεισόδιο μετά την απόφαση του Νίκου Ανδρουλάκη να μην είναι επικεφαλής της ευρωομάδας ο 1ος σε ψήφους Νίκος  Παπανδρέου, αλλά ο Γιάννης Μανιάτης. 

Φραστικό επεισόδιο Ν. Ανδρουλάκη με Ν. Παπανδρέου

Θέμα ηγεσίας έθεσε και ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, ο οποίος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» πως «όταν αποτυγχάνει ένας αρχηγός πρέπει να έχει ο ίδιος την φιλοτιμία να υποβάλλει την παραίτησή του».  

Επιμένει η Χαριλάου Τρικούπη: Τήρηση του καταστατικού και εκλογές για πρόεδρο το 2025 

Παρά τις εισηγήσεις που δέχεται, όμως, ο Ν.Ανδρουλάκης επιμένει να τηρηθεί το καταστατικό κι άρα να παραμείνει Πρόεδρος ως το 2025. 

Για να τεθεί αίτημα για έκτακτο συνέδριο, το οποίο θα αποφασίσει εκλογή ηγεσίας, θα πρέπει συγκεντρωθούν υπογραφές του 1/3 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει τέλη του μήνα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top