Φραστικό επεισόδιο Ν. Ανδρουλάκη με Ν. Παπανδρέου

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ όρισε τον Γ. Μανιάτη επικεφαλής στην  Ευρωβουλή        

Νίκος Παπανδρέου Νίκος Ανδρουλάκης

Φραστικό επεισόδιο είχαν ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον Νίκο Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες του πολιτικού συντάκτη του Star Αντώνη Αντωνόπουλου, σε κλειστή σύσκεψη για τους ρόλους στο ευρωκοινοβούλιο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και οι τρεις ευρωβουλευτές του κόμματος. 

ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας θέτει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ορίσει ως επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ τον Γιάννη Μανιάτη με το σκεπτικό ότι ως πρώην υπουργός, θα είχε προβάδισμα  για να αναλάβει την θέση του αντιπροέδρου του S&D, του ευρωσοσιαλιστικού κόμματος.  Αν γινόταν αυτό μετά θα αναλάμβανε επικεφαλής της ευρωοομάδας ο Ν. Παπανδρέου. Εάν ο  κ. Μανιάτης δεν επιλεγεί για το S&D, τότε, όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στον Ν. Παπανδρέου, θα μπορούσε να πάει αντιπρόεδρος σε κάποια επιτροπή. Ο κ. Παπανδρέου όμως  αντέδρασε έχοντας έντονο διάλογο με τον κ. Ανδρουλάκη.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ο Άγιαξ της πολιτικής»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάλογος ήταν ο εξής: 

-Ανδρουλάκης: Και ο Κυμπουρόπουλος είχε έρθει πρώτος το 2019, αλλά επικεφαλής ανέλαβε ο Μεϊμαράκης, Όπως και ο Αυτιάς τώρα και ο Παπαδημούλης παλαιότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ 

-Ν.  Παπανδρέου  Αυτό είναι το επιχείρημα; Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μου.  

-Σάκης Αρναούτογλου: Έχει δίκιο ο Νίκος. Και αν βάλουμε το θέμα σε ψηφοφορία, θα εκλεγεί. 

-Ν. Παπανδρεου: Βλέπω ότι είναι προαποφασισμένο. Εμένα δεν με νοιάζουν οι καρέκλες, αλλά να προσφέρω στην πατρίδα μου. Η διαπραγμάτευση για τα χαρτοφυλάκια στην ΕΕ θέλει εμπειρία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top