Εσωκομματικές εκλογές ζητούν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ 

Τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες θα ανακοινώσει ο Ανδρουλάκης   

Nα στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες το Φθινόπωρο, ζητούν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα ανακοινώσει το χρόνο διεξαγωγής εκλογών για την ηγεσία αρχηγού, το επόμενο Σαββατοκύριακο, στην Κεντρική επιτροπή. Οι πιέσεις και οι αμφισβητήσεις πάντως στο πρόσωπο του συνεχίζονται.

«Βγήκαν τα μαχαίρια» στο ΠΑΣΟΚ – Κλειστά χαρτιά από Ανδρουλάκη  

Όπως ανέφερε η Ράνια Τραγόμαλλου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star, το ΠΑΣΟΚ είναι κοντά σε εκλογές ηγεσίας, οι οποίες θα γίνουν μέσα στο 2024. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του στην Κεντρική Επιτροπή. Εκεί θα παρουσιάσει έναν διπλό οδικό χάρτη: Για το μέλλον της παράταξης και για τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά.  Θα ανοίξουν οι διαδικασίες ώστε να ξεδιπλωθούν πολιτικές προτάσεις και φυσικά να ακολουθήσει η κρίση των προσώπων από τη βάση. Να ξεκαθαρίσουν δηλαδή οι διεκδικητές της ηγεσίας,  τις θέσεις τους για την πορεία του κόμματος. 

Ωστόσο το ερώτημα που θέτουν τα άλλα στρατόπεδα  είναι πώς θα  ανακοινώσει  επίσημα κάποιος την υποψηφιότητα του και θα ξεδιπλώσει τις θέσεις του, αν δεν ανακοινωθούν εκλογές επίσημα. 

Δημοσκόπηση GPO στο Star: Τι δείχνει στην πρόθεση ψήφου μετά τις εκλογές

Όπως πρόσθεσε η Ρ. Τραγόμαλλου, δεν πρέπει να αποκλείσουμε το σενάριο  διεξαγωγής συνεδρίου ή συνδιάσκεψης  οπότε  εκεί να δρομολογηθούν εκλογές και υποψήφιοι.  Πάντως ιστορικά στελέχη του κόμματος ζητούν εκλογές το Φθινόπωρο και όχι τον Ιούλιο για να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή. «Δεν νομίζω οτι θα τεθεί ζήτημα για εκλογές μέσα στο καλοκαίρι. Έπεσε και η πρόταση:  στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ, στις 3 Σεπτεμβρίου,  οι υποψήφιοι να παρουσιάσουν τις θέσεις τους και τέλη Σεπτεμβρίου να στηθούν κάλπες. Όλα θα ξεκαθαρίσουν πάντως σύντομα» τόνισε η πολιτική συντάκτρια του Star.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top