Οι καταγγελίες του Στέφανου Κασσελάκη για «μαύρο χρήμα στα κόμματα, οι οποίες ερμηνεύτηκαν και ως αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, οι αποστάσεις από την συζήτηση για την σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και όσα ανέφερε για το πως σκέφτεται τον μελλοντικό ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και με αποστρατείες στελεχών, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κασσελάκης: Με 2.000 λέξεις «άναψε φωτιές» στον ΣΥΡΙΖΑ
Με 2000 λέξεις «έβαλε φωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης με την ανάρτησή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με αφορμή τη δεινή οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, για την οποία προετοιμάζει το έδαφος για απολύσεις και κλείσιμο κομματικών Μέσων, ο κύριος Κασσελάκης άφησε αιχμές για μαύρο χρήμα στα κόμματα, που ερμηνεύτηκαν ως «καρφί» και για τον προκάτοχό του.
«Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: «πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα». Λοιπόν - Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του.
«Ο Στέφανος είπε κάτι απλό δεν μιλάει για μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ είπε «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ» επειδή είναι αρχηγός σήμερα. Ποτέ δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, σας το λέω εγώ αυτό» ερμήνευσε τη δήλωση του αρχηγού του κόμματος ο πρώην Γραμματέας του Παναγιώτης Ρήγας.
Αποστολάκης: Όλα τα κόμματα έχουν μαύρα χρήματα
Όμως «λάδι στη φωτιά» έριξε ο στενός του συνεργάτης Ευάγγελος Αποστολάκης
«Ξέρετε κανένα κόμμα να μην έχει μαύρα; Εγώ πιστεύω ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα» δήλωσε ο κ. Αποστολάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».
«Όποιος έχει στοιχεία μπορεί να τα προσκομίσει» σχολίασε ο Διονύσης Καλαματιανός, ενώ από πλευράς κυβέρνησης ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε στο briefing: «Κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές».
Κασσελάκης για Κεντροαριστερά: «Καρφιά» για ελεγχόμενους σωτήρες
Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ανοίξει για σύγκλιση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς αλλά και για το πρόσωπο που θα ηγηθεί, μιλησε για ένα σύστημα που θέλει να επιβάλει ελεγχόμενους «σωτήρες».
«Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται επειδή ξαφνικά το σύστημα βλέπει τον Μητσοτάκη να αποσταθεροποιείται και ψάχνει την επόμενη ρεζέρβα του. Νομίζουν ότι θα κάνω τα πάντα για να μείνω στην καρέκλα. Δε με ξέρουν καλά. Εν αντιθέσει με τους πολιτικούς του κομματικού σωλήνα ή των τζακιών, μπορώ να έχω και ζωή και καριέρα έξω από την πολιτική» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του,
ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών ενόψει Κεντρικής Επιτροπής
Όλα δείχνουν πως στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις αρχές Ιουλίου θα γίνει ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Προς το παρόν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «σφάζονται» στα social media.
«Κώστα η ιστορία έγραψε πως αν δεν είχες έρθει σε συνεννόηση με τους μετέπειτα αποστατήσαντες το περασμένο καλοκαίρι, σήμερα θα είχαμε δήμαρχο Αθηναίων τον Νίκο Παππά και όχι Ευρωβουλευτή» έγραψε στο twitter o Παύλος Πολάκης απευθυνόμενος στον Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος απάντησε:
«Αντί να έχεις κομματικού χαρακτήρα βεβαιότητες για την Αθήνα, πες μας τι έγινε στην Κρήτη που το τρίτο κόμμα έγινε πρώτο. Γιατί ένας κόσμος που ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 πήγε στην Κρήτη όχι με τον πρώτο αλλά με τον τρίτο;».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.