Επιστολή Μητσοτάκη σε Ντερ Λάιεν για τις τιμές των πολυεθνικών στην Ελλάδα 

Ζητά την προστασία των καταναλωτών από την κερδοσκοπία  

Ο  πρωθυπουργός με την επιστολή του  στην πρόεδρο της Κομισιόν ζητά την προστασία των καταναλωτών από το «καπέλο» που βάζουν οι πολυεθνικές, στο ίδιο προϊόν με αποτέλεσμα να έχει διαφορετική τιμή από χώρα σε χώρα.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  χαρακτηρίζει ασύμμετρη δύναμη τις πολυεθνικές που διαβρώνουν το εισόδημα των πολιτών ζητώντας παρεμβάσεις στο Ενωσιακό Δίκαιο. 

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για «Ευαγγελισμό» και τελικό Conference League!  

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστολή του στην πρόεδρο της Κομισιόν ζητά από τις Βρυξέλλες να παρέμβουν ώστε να μπει φρένο στο παιχνίδι των πολυεθνικών που έχει ως αποτέλεσμα το ίδιο προϊόν να πωλείται με άλλη τιμή,   για παράδειγμα, στα ράφια της Γερμανίας και άλλη στης Ελλάδας.

Η επιστολή Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  

Η πρόσφατη πληθωριστική κρίση που οδήγησε σε σημαντική διάβρωση της αγοραστικής δύναμης των Ευρωπαίων πολιτών, ανέδειξε την ασύμμετρη δύναμη που έχουν πολυεθνικοί κολοσσοί ως προς τη διαφοροποιημένη τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν έναντι μεμονωμένων κρατών - μελών αλλά και την αναξιοποίητη συλλογική δύναμη της Ένωσης μας.

Επίσκεψη - έκπληξη Κασσελάκη στα γραφεία της… ΝΔ στο Κιλκίς! 

Ο πρωθυπουργός προειδοποιεί μάλιστα ότι οι διαφορές στις τιμές πλήττουν την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων πολιτών στην ενιαία αγορά και προτείνει μεταξύ άλλων παρεμβάσεις στο Ενωσιακό Δίκαιο με νέα εργαλεία στις εθνικές αρχές ανταγωνισμού.

Η Ελλάδα στην 5η θέση της Ευρωζώνης σε ρυθμό ανάπτυξης 

Επίσης ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη πλέον ανασκόπηση της εβδομάδας με το βλέμμα στραμμένο στην οικονομία αναφέρεται στις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δείχνουν πως η Ελλαδα βρίσκεται στην 5η υψηλότερη θέση σε ρυθμό ανάπτυξης ανάμεσα στις 20 χώρες τις Ευρωζώνης.

Νέο βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok – Τι σχέση έχει με την Ουγκάντα;

Ο κ. Μητσοτάκης ανάρτησε και βίντεο στο TikTok για τις αλλόκοτες θεωρίες  συνωμοσίας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top