ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη

Η πρώτη του αντίδραση στην είδηση της αποπομπής του

Ο Δημήτρης Παπανώτας τέθηκε εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απόφαση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη. 

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ο Στέφανος Κασσελάκης θέτει εκτός λίστας υποψηφίων τον παρουσιαστή με αφορμή πολυσυζητημένες δηλώσεις του.

O Δημήτρης Παπανώτας απαντά στα περί μισογυνισμού και σεξισμού

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τον Δημήτρη Παπανώτα

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του.

Τσιμτσιλή: Ζήτησε από τον Δημήτρη Παπανώτα να αποχωρήσει από το πάνελ

Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία. Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Η πρώτη αντίδραση του Δημήτρη Παπανώτα για την εξαίρεσή του από το ευρωψηφοδέλτιο 

Στην εκπομπή Tlive ο κ. Παπανώτας μίλησε για πρώτη φορά μετά την είδηση αποπομπής του «Όταν μπεις σε έναν στίβο που δεν είναι πρέπουσες οι συνθήκες, καλό είναι να απομακρύνεσαι νωρίς» είπε και τόνισε ότι από χθες έθεσε εαυτον στη διάθεση του κόμματος, ενώ ζήτησε και να παραιτηθεί. 

«Αν δεν έχετε τα κότσια να αντιμετωπίσετε τις επιθέσεις που θα δεχθώ, τότε θα παραιτηθώ. Μου είπαν, όχι Δημήτρη, μείνε, θα σε στηρίξουμε».

Ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ με Παπανώτα και Πανόπουλο!   

«Δεν θέλουν τη βοήθειά μου, δεν πειράζει. Είναι προσβολή στο πρόσωπό μου και προς όσους ψήφισαν». πρόσθεσε. 

«Είναι μια μεγάλη νίκη του Άδωνη Γεωργιάδη σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά λυπάμαι με τον τρόπο σκέψης τους».

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπανώτας ευχήθηκε «καλή συνέχεια» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας ότι «ήμουν ο πρώτος που τον στήριξα, αλλά δεν έχει σημασία αυτό». 

Η δήλωση Παπανώτα που προκάλεσε σάλο 

Η δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που ξεσήκωσε αντιδράσεις είναι η εξής: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top