O Δημήτρης Παπανώτας απαντά στα περί μισογυνισμού και σεξισμού

Η δήλωση για τις γυναίκες που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Αντιδράσεις από τις δηλώσεις Παπανώτα για τις γυναίκες / Βίντεο Action 24

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Δημήτρης Παπανώτας, έδωσε τη δική του απάντηση σε εκείνους που τον κατηγόρησαν για σεξιστικές δηλώσεις.

Τσιμτσιλή: Ζήτησε από τον Δημήτρη Παπανώτα να αποχωρήσει από το πάνελ

«Στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα της», ήταν η δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που ήρθε στο προσκήνιο και προκάλεσε αντιδράσεις. 

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να σχολιάσουν την παλιά αυτή τοποθέτησή του σε τηλεοπτική εκπομπή για τη βία κατά των γυναικών, με ορισμένους να ζητούν ακόμα και την παραίτησή του από το κόμμα.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά, η οποία σε ανάρτησή της ανέφερε ότι η εν λόγω δήλωση βρίθει σεξισμό και μισογυνισμό.

Λίγο αργότερα, ο Δημήτρης Παπανώτας, με αναρτησή του στο Facebook απάντησε στους επικριτές του, λέγοντας τα εξής: 

«Τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος. Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον.

Απολογούμαι αν μέσα από την «κοπτοραπτική» της δήλωσης μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί.

Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top