Σεραφείμ: Κλειστή η εκκλησία για βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του Νομοσχέδιου

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταδικάζουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές

Αμείωτη είναι η ένταση μεταξύ εκκλησίας και πολιτείας με φόντο το νόμο που ψηφίστηκε στη βουλή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. 

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ επιμένει στη στάση του και κρατά κλειστές τις πύλες των εκκλησιών του Πειραιά στους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών.

«Εμείς διακόπτουμε την επικοινωνία με τους ανθρώπους αυτούς που εψήφισαν  με αυτόν τον τρόπο είς βαρος της πίστεως. Αυτός ο άνθρωπος αποκόπτεται εκουσίως  από το σώμα της εκκλησίας και γίνεται αναθεματισμενος. Αυτό το τραγικό  έπεσε εις τα κεφαλάς  αυτών οι οποίοι ψήφισαν με τόση ανοησία και αφέλεια ψήφισαν την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας» ανέφερε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ. 

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Θα τα πούμε στη Βουλή 

Με ένα δεικτικό σχόλιο για ραντεβού στη Βουλή  απάντησε στην πρόθεση του σύριζα να καταθέσει πρόταση νόμου για τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας 

«Νομίζω ότι 30.000 σταυρούς θα τους πάρω στον Πειραιά και όχι μόνο εγώ  αλλά και καμιά 50αριά μητροπολίτες. Για σκεφτείτε  50 μητροπολίτες στη Βουλή... Θα τα πούμε στη βουλή αγαπητέ» ανέφερε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ. 

Στην Κέρκυρα μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απαγόρευση στον εκκλησιασμό για τους βουλευτές Αυλωνίτη και Μπιάγκη η ιερατική σύνοδος έκανε ένα βήμα πίσω λέγοντας ότι οι κληρικοί δεν είναι θυρωροί και πως η είσοδος ειναι ελεύθεροι για όλους υπό την προϋπόθεση να μετανοήσουν. 

«Για την τοπική Εκκλησία ισχύει πάντοτε η πρόσκληση και η παραίνεση προς μετάνοια για θέματα που άπτονται της πίστεως, την οποία με χαρά θα αναμένουμε» τόνισε η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων.

Καταδικάζουν τα κόμματα ακραίες συμπεριφορές
 
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταδικάζουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές.

«Κάθε απόφαση είναι αποδεκτή εκτός από κάποιες ακραίες και εκδικητικές  συμπεριφορές αποκλεισμών που είναι καταδικαστέες» ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης. 

 «Οι ρόλοι εκκλησίας και πολιτείας είναι διακριτού αλλά οφείλουν να χαρακτηρίζονται από τη λέξη συλλαλητήρια» ανέφερε ο Κυριάκος Πιερρακάκης. 

«Γιατί είναι μια κερκόπορτα που ανοίξατε εσείς ως πλειοψηφία δίνοντας  το περιθώριο σε συνάδελφους σας να κλείνουν το μάτι σε αντίστοιχους ιεράρχες να κλαίνε με αναφιλητά μέσα σε εκκλησίες» τόνισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Γιαννούλης. 

Παρουσία του Αρχιεπίσκοπου η Λειτουργία της 25ης Μαρτίου στη Μητρόπολη 

Στο μεταξύ μπορεί ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας μπορεί να μεταφέρθηκε στη Μονή Πετράκη προκειμένου να εκφραστεί η δυσφορία της ιεραρχίας  όμως στην γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει τη θεία Λειτουργία κανονικά στη Μητρόπολη. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top