Κυριακή της Ορθοδοξίας: Δε θα πάει σε άλλη Εκκλησία η ΠτΔ 

Ο επίσημος εορτασμός θα γίνει χωρίς πολιτικούς στη Μονή Πετράκη    

Τριγμοί έχουν δημιουργηθεί στις σχέσεις Πολιτείας - εκκλησιάς, μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να μην γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Μητρόπολη Αθηνών, αλλά στην Μονή Πετράκη. 

Εκκλησία: Αρνητικό κλίμα για όσους ψήφισαν τον γάμο–«Αγκάθι» η 25η Μαρτίου

Πρόκειται για μία παράδοση δεκαετιών την οποία «έσπασε»  η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και δεν θα γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στις 24 Μαρτίου,  στη Μητρόπολη Αθηνών, όπως γινόταν κάθε χρόνο παρουσία πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας. Ο  Αρχιεπίσκοπος και οι ιεράρχες δεν θα παραστούν ούτε στο γεύμα που παραθέτει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Σακελλαροπούλου μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου αποφάσισε να μην πάει σε άλλη εκκλησία. 

Εκκλησία: Χωρίς Σακελλαροπούλου ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας  

Σάλος για τον αποκλεισμό βουλευτών από τη Μητρόπολη Κέρκυρας  

Σάλο έχει προκαλέσει  το ψήφισμα των κληρικών της Μητρόπολης Κερκύρας,  οποία αποκλείει τους βουλευτές Αλέξανδρο Αυλωνίτη (ΣΥΡΙΖΑ) και Δημήτρη Μπιάγκη (ΠΑΣΟΚ) επειδή ψήφισαν το επίμαχο  νομοσχέδιο. 

Ο πρώην Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος σχολιάζοντας την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας,  δήλωσε χαρακτηριστικά:

Αμβρόσιος: Προδοσία της Ορθοδοξίας

Αμβρόσιος: «Προδοσία της Ορθοδοξίας» ο τρόπος εορτασμού που αποφασίσθηκε   

 «Είναι προδοσία της Ορθοδοξίας, δεν μπορεί αντί να εορτάζουμε να κλεινόμαστε στο δωμάτιό μας», ανέφερε ο κ. Αμβρόσιος σχολιάζοντας ότι εκείνη η μέρα είναι μεγάλη γιορτή και δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο. «Να πουν να μην έρθουν όλοι αυτοί που ψήφισαν». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top