Εκκλησία: Αρνητικό κλίμα για όσους ψήφισαν τον γάμο–«Αγκάθι» η 25η Μαρτίου

Μητρόπολη Κερκύρας: Εκτός μυστηρίων οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ! 

Ο πολιτικός αναλυτής του Star Γιώργος Ευγενίδης αναφέρθηκε στην αντίδραση της Εκκλησίας για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών   ενόψει τη Κυριακής της Ορθοδοξίας που ξάφνιασε τόσο το Προεδρικό Μέγαρο, όσο και το Μέγαρο Μαξίμου, όπως και στο πλούσιο παρασκήνιο που υπάρχει για την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. 

«Λυπημένη η Προέδρος της Δημοκρατίας από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου»

Όσον αφορά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πηγή της Προεδρίας μετέφερε στον Γ. Ευγενίδη ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι ιδιαίτερα λυπημένη από τη σημερνή εξέλιξη και από το κλίμα που δημιουργείται, με δεδομένο ότι έχει μια καλή σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Star: Λυπημένη η ΠτΔ για την αντίδραση της Εκκλησίας

Star: Λυπημένη η ΠτΔ για την αντίδραση της Εκκλησίας     

Μένει να φανεί, αν η ΠτΔ θα επιλέξει να πάει σε κάποια άλλη εκκλησία της χώρας την Κυριακή της Ορθοδοξίας, αφού η Μητρόπολη δεν διατίθεται. 

Εκκλησία: Χωρίς Σακελλαροπούλου ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας  

«Κανένα σχόλιο» και χαμηλοί τόνοι από το Μέγαρο Μαξίμου

«Κανένα σχόλιο» λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς δεν θέλουν να «ηλεκτρίσουν» περαιτέρω την κατάσταση στον άξονα με την Εκκλησία. Σημειωτέον, ο πρωθυπουργός ανήμερα της 25ης Μαρτίου θα βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά και δεν θα είναι στην Ελλάδα. 

Ομόφυλα ζευγάρια: Πώς αποτιμούν τα κόμματα την ψηφοφορία  

«Νάρκες» οι εκκλησίες για βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο ομοφύλων

Η κατάσταση όμως είναι πιο σύνθετη καθώς μια σειρά βουλευτών που ψήφισαν τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών, έχουν πρόβλημα με τις εκκλησίες των περιφερειών τους. Ισχύει κυρίως για βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και γ' αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ.  Το ζήτημα είναι ότι έρχονται μεγάλες γιορτές, όπως ο Ευαγγελισμός, αλλά και οι Ακολουθίες του Πάσχα. Ειδικά για τη ΝΔ, δε, το περιβάλλον που διαμορφώνεται είναι προβληματικό και για τον πρόσθετο λόγο της ανόδου κομμάτων εκ δεξιών της ΝΔ, όπως επισήμανε ο πολιτικός αναλυτής του Star.  

Η αρχή έγινε από την Κέρκυρα, όμως, όπου οι ιερείς και η Μητρόπολη βγάζουν εκτός μυστηρίων τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Αυλωνίτη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μπιάγκη που υπερψήφισαν, αλλά συγχαίρουν τον βουλευτή της ΝΔ Στέφανο Γκίκα. Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Νεκτάριος είναι από τους «σκληρούς»  της Ιεράς Συνόδου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top