Ομόφυλα ζευγάρια: Πώς αποτιμούν τα κόμματα την ψηφοφορία  

Οι τριγμοί σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και το ερώτημα για Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ  

Πώς αποτιμούν πολιτικά την επόμενη μέρα μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, η κυβέρνηση και τα κόμματα, αποκάλυψε  ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

 Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι με αποδείξεις πια η ΝΔ καταφέρνει να εκφράζει το μεταρρυθμιστικό Kέντρο αλλά και να διατηρεί τη συνοχή των δυνάμεών της από το Κέντρο ως τα δεξιά. Αφήνουν πίσω τις 52 διαφωνίες και ρίχνουν «μπηχτές»  κυρίως προς το ΠΑΣΟΚ  είχε περισσότερες διαρροές. 

Ομόφυλα ζευγάρια: Η στάση του ΠΑΣΟΚ 

Από το ΠΑΣΟΚ  απαντούν ότι  χωρίς την αντιπολίτευση  η κυβέρνηση που εξασφάλισε μόνο 106 «ναι»  από τους βουλευτές της, θα κινδύνευε με κατάρρευση.  1 στους 3  από το ΠΑΣΟΚ ήταν εκτός γραμμής  και θα δούμε αυτό πώς θα επηρεάσει την εικόνα του κόμματος σε επόμενες κρίσιμες ψηφοφορίες. 

Βουλή: Οι καρδούλες της Ζωής, ο καβγάς του Στίγκα και ο Καπουτζίδης 

Το ερώτημα για τον Παύλο Πολάκη 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι το κόμμα τους ψήφισε πιο μαζικά από όλα τα υπόλοιπα και χωρίς τις δικές τους ψήφους το νομοσχέδιο δεν θα περνούσε. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Κασσελάκης θα απομακρύνει τον Παύλο Πολάκη από συντονιστή των τομεαρχών. 

Ο Όθων Ηλιόπουλος που είναι τομεάρχης Αποδήμων και απείχε, επικαλέστηκε κώλυμα της τελευταίας στιγμής, ενώ η κ. Κασιμάτη δήλωσε «παρών» και ψήφισε ορισμένα άρθρα. Ήδη πάντως ο  Κώστας Ζαχαριάδης αντέδρασε, λέγοντας: «Βαρέθηκα να απολογούμαι για τον Πολάκη», ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης κάρφωσε την κ. Κασιμάτη, μιλώντας για «θηλυκούς Βορίδηδες¨» του ΣΥΡΙΖΑ.  

Κυβέρνηση: Όχι συνέπειες αλλά μέχρι στιγμής…  

Κυβέρνηση: Χωρίς συνέπειες προσωρινά οι απείθαρχοι

Κυβέρνηση: Χωρίς συνέπειες προσωρινά οι απείθαρχοι 

Όσον αφορά την κυβέρνηση, για τον  Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη,  τους υφυπουργούς  Αγροτικής ανάπτυξης Σταύρο Κελέτση, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία Κεφάλα και Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα, σε αυτή τη φάση  δεν υπάρχει θέμα,  παρότι οι δύο τελευταίοι έχουν και σχετική αρμοδιότητα. Ωστόσο,  στον επόμενο ανασχηματισμό δεν είναι κανείς σίγουρος ότι  έχουν εξασφαλισμένες θέσεις…
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top