Εκκλησία: Χωρίς Σακελλαροπούλου ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας  

Αντίδραση για ομόφυλα ζευγάρια: Στη Μονή Πετράκη ο εορτασμός

H Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να μη γίνει ο επίσημος εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, την πρώτη Κυριακή της Σαρακοστής (Κυριακή 24/3) στη Μητρόπολη Αθηνών, αλλά στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, καταργώντας την πολυετή παράδοση! 

Ομόφυλα ζευγαριών: Μία συγκέντρωση με ΛΟΑΤΚΙ και μία με θυμιατά!   

Με αυτό τον τρόπο δε θα μπορέσουν να παρευρεθούν στον επίσημο εορτασμό εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, ανάμεσα στους  οποίους  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με την οποία η Ιεραρχία φέρεται ενοχλημένη για την παρουσία της στο «πάρτι» μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως  και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη νομοθετική του πρωτοβουλία.     

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο Σεραφείμ «αφόρισε» βουλευτές Πειραιά που υπερψήφισαν!

Ενόχληση για τον πρωθυπουργό φέρεται να υπάρχει και για το τηλεφώνημα  στο πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στην Ελλάδα, στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης. 

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Η ανακοίνωση της ΔΙΣ αναφέρει συγκεκριμένα για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας:

«Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός».

Προεδρία της Δημοκρατίας: Σεβαστή κάθε απόφαση της Εκκλησίας

 Σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για το ζήτημα που προέκυψε, αναφέρεται:   

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση».

Χαμηλούς τόνους κρατάνε μέχρι στιγμής και κυβερνητικές πηγές, οι οποίες τηρούν στάση αναμονής και ανεπισήμως λένε ότι η Εκκλησία έχει την ευχέρεια να κάνει όπως κρίνει.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top