Καβγάς Ανδρουλάκη - Γιαννακοπούλου - Κωνσταντινόπουλου για τα πανεπιστήμια

Κομματική πειθαρχία ζητά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Επεισοδιακή ήταν συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομαδας του ΠΑΣΟΚ, όπου τέθηκε επι τάπητος το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος διαφώνησαν ανοιχτά με τη πρόταση της ηγεσίας για καταψήφιση του νομοσχεδίου, προκαλώντας εσωκομματική ένταση.

Μονόδρομο αποτελεί  πλέον η επιβολή κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την ψηφοφορία της Παρασκευής στο νομοσχεδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με την απειλή της διαγραφής να είναι ένα ορατό ενδεχόμενο για αυτούς που δεν θα καταψηφίσουν το νομοσχεδιο. 

«Δεν μπορεί κάποιοι εδώ και δύο χρόνια να αγοράζουν και να επενδύουν και να έρχεται ένα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις επενδύσεις τους. Αυτό δεν είναι διευθέτηση; Δε θα επιτρέψω να υπάρξει ρήγμα στην ψηφοφορία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Καβγάς Ανδρουλάκη -  Γιαννακοπούλου - Κωνσταντινόπουλου για τα πανεπιστήμια

Ωστόσο, η Νάντια Γιαννακόπουλου και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος βγήκαν απέναντι στη γραμμή του Νίκου Ανδρουλακη.

Ακολουθεί ο έντονος διάλογος μεταξύ των τριών:

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Ο κόσμος δεν κατανόησε τη θέση μας. Και αυτό μας φερνει σε δύσκολη θέση. Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε τα μη κρατικά πανεπιστήμια το 2006 επί Καραμανλή και ήταν υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει την ίδια θέση διαχρονική. Μην κάνεις κοπτοραπτική στα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Όπως, πρόεδρε, έλεγες τις απόψεις σου, έτσι θα της λέω κι εγώ! 

Νίκος Ανδρουλάκης: Σωστά. 

Νάντια Γιαννακοπούλου: Δεν ξέραμε για το σκανδιναβικο μοντέλο, τα μαθαίνουμε τελευταίοι.Υπάρχει πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Δεν μπορούμε να επικυρώνουμε αποφάσεις που μας έρχονται την τελευταία στιγμή.  Θέτεις θέμα κομματικής πειθαρχίας;

Νίκος Ανδρουλάκης: Το είπα σε συνέντευξή μου.

Μετά από όλα αυτά είναι ερώτημα η στάση που θα τηρήσουν οι δυο βουλευτές. Πάντως, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, όπως τη διατύπωσε ο κύριος Ανδρουλάκης, είναι αναθεώρηση του άρθρου 16, ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο και ισχυρά μη κρατικά μη κερδοσκοπικά. Σε αντίθεση με την κυβερνητική πρόταση, την οποία χαρακτηρίζει σχέδιο για ξένα κερδοσκοπικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top