Δένδιας από την Αρμενία: Μοιραζόμαστε παρόμοιες τραγωδίες 

Τι ανέφερε για τον ρόλο της Τουρκίας στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ 

Επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία πραγματοποιεί σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον αναθεωρητισμό και στον επεκτατισμό, στους οποίους επιδίδονται κάποιες χώρες στη γειτονιά μας. 

Υπουργικό: Μεγάλες αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις παρουσίασε ο Δένδιας

Όπως μετέδωσε ο στρατιωτικός συντάκτης του Star, Κώστας Συμεωνίδης, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, οτονίζοντας ότι Ελλάδα και Αρμενία «μοιραζόμαστε παρόμοιες τραγωδίες, εμπειρίες διωγμών και γενοκτονιών, καθώς οι λαοί μας έχουν υποφέρει μαζί». 

Ο Έλληνας υπουργός κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ενώ συναντήθηκε και με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας. Σε δηλώσεις του αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον αναθεωρητισμό και τον επεκτατισμό που επιδιώκουν κάποιες χώρες στην περιοχή μας, αλλά και στα διδάγματα από τη σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με το Αζερμπαϊτζάν.   

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εθνοκάθαρση και θηριωδίες καταγγέλλει η Αρμενία 

 

«Σήμερα είναι η τρίτη επίσκεψή μου ως Υπουργού στην Αρμενία, η πρώτη ως Υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Είναι γνωστό, η Αρμενία είναι μια ιστορική φίλη της Ελλάδας και υπάρχουν στενά αισθήματα μεταξύ του ελληνικού και του αρμενικού λαού.  Αλλά η επίσκεψή μου έχει κι έναν πολύ πιο πρακτικό σκοπό, να εμβαθύνει τη συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων Άμυνας και των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. 

Θα ήθελα να θυμίσω ότι ο αρμενικός στρατός και το αρμενικό αμυντικό σύστημα έχει υποστεί επίθεση από ένα στρατό ο οποίος χρησιμοποιεί drones και ιδιαιτέρως drones Bayraktar.

Οι στενές σχέσεις, λοιπόν, μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για μας. Μπορούν να προσφέρουν την μεταφορά τεχνογνωσίας Άμυνας απέναντι σε ένα σύστημα το οποίο υφίσταται και το οποίο θα θέλαμε να γνωρίζουμε με επάρκεια. 

Από την άλλη, υπάρχει ένα μεγάλο έδαφος συνεργασίας για το οικοσύστημα αμυντικής βιομηχανίας, το οποίο εισηγήθηκα στο Υπουργικό Συμβούλιο εδώ και λίγες μέρες και το οποίο θα έρθει στη Βουλή προς ψήφιση. 

Γενικά, η αρμενική πλευρά έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την μεταρρύθμιση στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τη μεταρρύθμιση που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση από τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους. 

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό και λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Πασινιάν στην Αθήνα, η επίσκεψή μου έχει την έννοια της εμβάθυνσης των ελληνο-αρμενικών σχέσεων και της δημιουργίας ενός πλαισίου στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στα ζητήματά μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top