Υπουργικό: Μεγάλες αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις παρουσίασε ο Δένδιας

 Κέντρο Καινοτομίας και σύσταση ειδικής μονάδας για τις κυβερνοεπιθέσεις

Τις μεγάλες αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρουσίασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, στο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο συνεδρίασε σήμερα υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Αυτοψία Δένδια  στο φινλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας 

 

Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, περιλαμβάνει:

α. Την έρευνα και την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ίδρυση του «Ελληνικού Κέντρο Ανάπτυξης Καινοτομίας» (ΕΛΚΑΚ).

β. Τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

γ. Τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου παρέστη επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Μητσοτάκης: Μείωση τιμών σε 1.500 προϊόντα από αρχές Μαρτίου

Δένδιας: Νέα φάση στην Ατζέντα 2030 των Ενόπλων Δυνάμεων   

Μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο κ. Δένδιας δήλωσε:   

«Το  Νομοσχέδιο που θα βγει στη δημόσια διαβούλευση, είναι ένα νομοθέτημα που αφορά κατ’ αρχήν μια νέα φάση στην «Ατζέντα 2030» των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή την εισαγωγή της Καινοτομίας. Θα δημιουργηθεί το Ελληνικό Κέντρο Καινοτομίας, το οποίο θα ενώσει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων με τη νέα τεχνολογία, όπως και με το οικοσύστημα των αμυντικών επιχειρήσεων της Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα, θα δημιουργήσουμε Σώμα Πληροφορικής, με ειδική διεύθυνση Κυβερνοασφάλειας, την ονομάζουμε «Μονάδα 1864», για να προστατεύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και γενικότερα τον ελληνικό δημόσιο τομέα, από τις απειλές της νέας εποχής».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top