Μητσοτάκης: Μείωση τιμών σε 1.500 προϊόντα από αρχές Μαρτίου

Από 1η Απριλίου η αύξηση του κατώτατου μισθού

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργικό συμβούλιο. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν στοχευμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, όπως η μείωση τιμών σε εκατοντάδες προϊόντα, αλλά και η αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2024.

Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 1η Απριλίου - Πού θα φτάσει

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, από 1η Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ η αύξηση του κατώτατου μισθού για το 2024.

«Συνεχίζουμε τη διπλή μας μάχη για τη στήριξη του εισοδήματος. Από τη μία πλευρά με μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και σε συντάξεις... Στο επόμενο υπουργικό θα αποφασίσουμε για την οριστική αύξηση για τον κατώτατο μισθό για το 2024 που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ακρίβεια: Μειώσεις τιμών σε 1.500 προϊόντα τον Μάρτιο

Αναφερόμενος στο κομμάτι της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα θα είναι μειωμένες από τις αρχές Μαρτίου.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαρκής παρέμβαση για να έχουμε ακόμη πιο προσιτές τιμές στο ράφι, καθώς ο πληθωρισμός δείχνει να αντιστέκεται. Τα αποτελέσματα των νέων παρεμβάσεων θα φανούν σταδιακά καθώς πρόκειται για μία βαθιά διαρθρωτική παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της αγοράς και τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε παραπάνω από 1.500 προϊόντα από τις αρχές μαρτίου να είναι μειωμένες», τόνισε.

Μητσοτάκης: Τι είπε για τα αιτήματα των αγροτών

Αναφερόμενος στην αγροτική παραγωγη και τα αιτήματα των αγροτών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει ποιότητα και αξιοπιστία εντός και εκτός της χώρας, αλλά και να αυστηροποιήσει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ελληνοποιήσεων.

«Πέρα από τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε προϊόντα, όπως το γάλα και η φέτα, θα έχουμε και νέα κλιμάκια με ελέγχους στο λάδι, στο μέλι και στα οπροκηπευτικά. Είναι συνέχεια όσον έχουμε φέρει στην πρώτη γραμμή για τη στήριξη των αγροτών μας που δεν είναι και λίγα», είπε και δεσμεύτηκε για πιο δίκαιη επιστροφή φόρου το 2025.

«Όλα αυτά που κάνουμε μειώνουν το κόστος παραγωγής, αλλά προφανώς δε σταματάμε εκεί. Στις Βρυξέλλες έχουν κατατεθεί 19 ελληνικές προτάσεις βελτίωσης της κοινής αγροτικής πολιτικής τεχνικού χαρακτήρα, πολύ σημαντικές για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας και είναι προτάσεις που υιοθετήθηκαν από το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top