Μπουρλότο στον ΣΥΡΙΖΑ: Οργιώδες παρασκήνιο για τον αντίπαλο Κασσελάκη

Ολονύχτια δείπνα για τον έτερο υποψήφιο για την προεδρία

Σε μία δίνη βρίσκεται από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγες ώρες πριν το συνέδριο του κόμματος, ο οποίος υπογράμμισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τα μέλη του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας κι έθεσε εαυτόν στη διάθεση της κομματικής βάσης σε μια νέα εκλογική διαδικασία για την προεδρεία του κόμματος. 

Τσίπρας – Κασσελάκης: Πώς από «σύντροφοι» έγιναν… εχθροί  

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, βάζοντας μπουρλότο στον ΣΥΡΙΖΑ. Κορυφαία στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους και αρκετοί «προεδρικοί», οι οποίοι βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησαν ολονύχτιες παρασκηνιακές διεργασίες και, όπως όλα δείχνουν, φαίνεται ότι βρίσκονται κοντά στο πρόσωπο που θα αντιπαρατεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ Μακμπέθ - Eurokinissi

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ Μακμπέθ - Eurokinissi

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά το «άδειασμα» του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται ότι απέναντί του θα έχει τόσο τον υποψήφιο που θα εμφανιστεί τις επόμενες μέρες, αλλά και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι τώρα τον παρουσίαζε σαν τον άνθρωπο που του έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν ενιαία υποψηφιότητα απέναντι στον Κασσελάκη

Οι προεδρικοί δεν έχασαν χρόνο. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Στέφανου Κασσελάκη για νέα εκλογική μάχη για την προεδρεία του κόμματος, ξεκίνησαν να αναζητούν το πρόσωπο που θα αντιπαρατεθεί με τον νυν πρόεδρο, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για πρωτοβουλίες. 

Σήκωσε το γάντι o Κασσελάκης για Τσίπρα: Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε!

Σε μια σειρά παρασκηνιακών συνάξεων και συναντήσεων που κράτησαν όλη τη νύχτα, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν τις συζητήσεις για το πρόσωπο εκείνο που θα μπορούσε να διαδεχτεί τον νυν πρόεδρο. 

Διονύσης Τεμπονέρας και Γιώργος Τσίπρας έχουν αμφισβητήσει τον Στέφανο Κασσελάκη - Eurokinissi

Διονύσης Τεμπονέρας και Γιώργος Τσίπρας έχουν αμφισβητήσει τον Στέφανο Κασσελάκη - Eurokinissi

Από τα λεγόμενα του Κώστα Ζαχαριάδη μάλιστα, φαίνεται ότι έχει ήδη βρεθεί το πρόσωπο αυτό. 

Τσίπρας: Να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Κασσελάκης από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξαπέλυσε ευθείες βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας. 

Σημείωσε ότι επί προεδρίας Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ κατρακυλά πολιτικά και δημοσκοπικά και τον χαρακτήρισε «οργανωτικά και πολιτικά αφυδατωμένο».

Η Όλγα Γεροβασίλη ενδεχομένως να είναι η υποψήφια που θα αντιπαρατεθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Eurokinissi

Η Όλγα Γεροβασίλη ενδεχομένως να είναι η υποψήφια που θα αντιπαρατεθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ - Eurokinissi

Σε ερώτηση αν υπάρχει υποψήφιος για να αντιπαρατεθεί στον Στέφανο Κασσελάκη και αν το πρόσωπο αυτό είναι η Όλγα Γεροβασίλη, ο κ. Ζαχάριαδης απάντησε θετικά, σπεύδοντας όμως να σημειώσει ότι δεν υποδεικνύει τίποτα σε κανέναν. 

Aπολύθηκε από την Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Τεμπονέρας

Όπως και να έχει πρόθεση όσων επικρίνουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταλήξουν σε έναν κοινό υποψήφιο, παραμερίζοντας προσωπικές και στρατηγικές ατζέντες. 

Πεδίο αντιπαράθεσης θα αποτέλεσει η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Eurokinissi

Πεδίο αντιπαράθεσης θα αποτέλεσει η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Eurokinissi

Αυτό δε θα είναι μια εύκολη υπόθεση, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης έχει το πλεονέκτημα της εν ενεργεία θητείας. Κρίσιμη θεωρείται η στάση που θα κρατήσουν επώνυμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι βουλευτές, καθώς η κινητοποίηση μελών θα αποτελέσει το μεγάλο στοίχημα. 

Κασσελάκης: «Αν δε με εμπιστεύεστε, τότε πείτε ποιον θέλετε»

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν προς ο έτερος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να ανακοινωθεί το Σάββατο. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο τρόπος εκλογής του πρόεδρου αντικείμενο αντιπαράθεσης

Στην Κουμουνδούρου πλέον, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, σημειώνουν ότι ο τρόπος εκλογής του νέου προέδρου θα εξελιχθεί σε πεδίο εσωκομματικών τριβών, καθώς πρόθεση του Στέφανου Κασσελάκη είναι να εφαρμοστεί τόσο δια ζώσης, όσο και ηλεκτρονική ψηφοφορία. 

Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον άερα μετά από τις εξελίξεις - Eurokinissi

Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον άερα μετά από τις εξελίξεις - Eurokinissi

Γιώργος Τσίπρας: Θέτει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Η ψηφιακή ψηφοφορία έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην ηγετική ομάδα και τους εσωκομματικούς αντιπάλους του προέδρου. Έτσι την Κυριακή η ψηφοφορία για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αναμένεται να προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση, καθώς η πλατφόρμα iSyriza βρίσκεται στο στόχαστρο όλων των εσωκομματικών στρατοπέδων. 

ΣΥΡΙΖΑ: Τα επόμενα βήματα

Με όλα αυτά που έχουν συμβεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αέρα. Αυτό που αναμένεται είναι είτε να ολοκληρωθεί, είτε να μετεξελιχθεί σε τακτικό. Ενδέχεται επίσης μέσα στην επόμενη εβδομάδα να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή για να προκηρύξει νέο συνέδριο. 

Θρίλερ στον ΣΥΡΙΖΑ: Στο τραπέζι τα σενάρια αμφισβήτησης της ηγεσίας

Αν συμβεί αυτό, τότε το νέο συνέδριο θα είναι.., εξπρές για να υπάρξει το περιθώριο τουλάχιστον δύο εβδομάδων, ώστε οι υποψήφιοι να μπορέσουν να αναπτύξουν τις θέσεις τους στην οργανωμένη και κομματική βάση. 

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» είπε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοινώνοντας νέα εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ - Eurokinissi

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» είπε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοινώνοντας νέα εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ - Eurokinissi

Έτσι δεν αποκλείεται η κατάθεση υποψηφιοτήτων να αρχίσει σήμερα, το αργότερο, αύριο Σάββατο. 

Τα στρατόπεδα στον ΣΥΡΙΖΑ 

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στρατόπεδα που θα διαμορφωθούν εν όψει της εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι εκτός από εκείνους που στηρίζουν ανοιχτά τον Στέφανο Κασσελάκη, υπέρ της υποψηφιότητάς του θα ταχθούν όσοι εκλέγονται σε περιφέρειες όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τουλάχιστον μία έδρα. 

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστολή Κασσελάκη στην ΠΓ έφερε νέες εντάσεις

Γρίφο αποτελεί η στάση του Παύλου Πολάκη, με τον οποίο τον τελευταίο καιρό ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε σε σύγκρουση. Η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους φαίνεται να έχει διαρραγεί, αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα αποτρέψει τον κ. Πολάκη από το να στηρίξει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε δύσκολη θέση φαίνεται να βρίσκεται ο Νίκος Παππάς, ο οποίος φαίνεται ότι στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε απέναντι στην Όλγα Γεροβασίλη και τον Αλέκο Φλαμπουράρη και άρα και στον Αλέξη Τσίπρα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top