Τσίπρας – Κασσελάκης: Πώς από «σύντροφοι» έγιναν… εχθροί  

Περίμενε στήριξη ο Κασσελάκης κι έφαγε «μαχαιριά»!   

Το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το πώς η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον Στέφανο Κασσελάκη έγινε κόντρα.

Η «μαχαιριά» του Αλέξη Τσίπρα στον Στέφανο Κασσελάκη ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς. Ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφηνε να εννοηθεί ότι είχε πάρει το δαχτυλίδι από τον κ.Τσίπρα. Μιλούσε με θερμά λόγια για εκείνον και αποφάσισε να έχει στο πλευρό του στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.  

Στις 28 Απριλίου του 2023, ο  Αλέξης Τσίπρας έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε ότι «κατεβάζει» στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τον απόδημο επιχειρηματία, Στέφανο Κασσελάκη. 

Ακολούθησαν κοινές προεκλογικές εμφανίσεις, ενώπιον των πολιτών.  

Ύστερα ξεκίνησαν οι φουρτούνες. Η εκλογική ήττα, η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και οι εσωκομματικές αναταράξεις. Μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Στ. Κασσελάκης εμφανίστηκε ως εκλεκτός του Α. Τσίπρα 

Στο βάθος όμως υπήρχαν... ψίθυροι. Επέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας τον Στέφανο Κασσελάκη  στο κόμμα; Του έδωσε το «δαχτυλίδι»; Ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν. Στο προσκήνιο έβγαινε πάντα μόνο βαθιά εκτίμηση του Στέφανου Κασσελάκη προς τον κ.Τσίπρα και η ανάγκη του πρώην Προέδρου να πιστέψει στην αναγέννηση του κόμματος. 

Τσίπρας - Κασσελάκης: Από τη συμπόρευση στη σύγκρουση

Ως μέντορα «έβλεπε» τον Αλέξη Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης.  

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι κοινή συνισταμένη ψηφοφόρων -  μελών ΣΥΡΙΖΑ. Τον τιμώ. Είμαι εδώ για να διατηρήσω παρακαταθήκη του ζωντανή και εύχομαι  να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς που μου έχει παραδώσει» δήλωνε . 

Η συνάντηση Τσίπρα - Κασσελάκη σε εγκάρδιο κλίμα στις 25/9/2023

Η συνάντηση Τσίπρα - Κασσελάκη σε εγκάρδιο κλίμα στις 25/9/2023 

Αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας έδινε συμβουλές στον Στέφανο Κασσελάκη  

Οι άνθρωποι του Α. Τσίπρα που «κράτησε» ο Στ. Κασσελάκης 

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε από την πλευρά του στον στενό πυρήνα του επιτελείου του,  ανθρώπους του Αλέξη Τσίπρα. 

Πανταχού παρών, σύμβουλος και «σκιά»του νέου Προέδρου, έγινε ο ναύαρχος Αποστολάκης. 

Ο Νίκος Παππάς του εξασφάλιζε τη στήριξη των Προεδρικών, το ίδιο κι ο Γιώργος Τσίπρας, ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα. 

Οι στενοί συνεργάτες Τσίπρα που βρέθηκαν δίπλα στον Κασσελάκη

Οι στενοί συνεργάτες Τσίπρα που βρέθηκαν δίπλα στον Κασσελάκη  

Την επικοινωνία του ομολογουμένως «άσου»  της πολιτικής επικοινωνίας, ανέλαβε ο Μπάμπης Παπαδάκης, διευθυντής του Γραφείου Τύπου και επί Τσίπρα, ενώ πολύτιμος συνεργάτης απεδείχθη κι ο εμπειρότατος, Βαγγέλης Καλπαδάκης, διπλωματικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού.  

Περίμενε στήριξη ο Κασσελάκης και έφαγε «μαχαιριά!» 

Μέχρι και προχθές πάντως, μιλώντας στο LSE, ο Στ. Κασσελάκης αποθέωνε τον Α. Τσίπρα και έδειχνε ότι περίμενε να πάει ο πρώην Πρόεδρος στο Συνέδριο!   

«Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει δημοφιλής, είναι υπέροχος άνθρωπος, δεν έχει κανένα σκάνδαλο στα όνομά του. Το ερώτημα είναι γιατί οι άνθρωποι δεν εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ;» ανέφερε στην εκδήλωση του LSE. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top