Συνάντηση Ρουσόπουλου με τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Η μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα δε σταματά ποτέ» δήλωσε

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε σήμερα με τον νέο πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος την ενημέρωσε για τις προτεραιότητες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 75 χρόνια του.

Η συνάντηση Κ. Σακελλαροπούλου - Θ. Ρουσόπουλου

Η συνάντηση Κ. Σακελλαροπούλου - Θ. Ρουσόπουλου 

Στρασβούργο: Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης

 «Eίναι μεγάλη τιμή και για μένα και για την πατρίδα μας, αυτή η ομόφωνη, από πέντε μεγάλες πολιτικές παρατάξεις, αποδοχή στο πρόσωπό μου και ελπίζω να τιμήσω αυτή την οδηγία, αυτή την εντολή» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος. 

Ανέφερε επίσης, ότι ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν σταματάει ποτέ και τόνισε ότι «είναι μια ευτυχής συγκυρία και για την πατρίδα μας, που ένας Έλληνας ηγείται της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης». Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πολλές, μεγάλες και ενδιαφέρουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επί τη ελεύση της τεχνητής νοημοσύνης, και της δημοκρατίας».Θ. Ρουσόπουλος στην ΠτΔ: Η μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα δε σταματά ποτέ

Θ. Ρουσόπουλος στην ΠτΔ: Η μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα δε σταματά ποτέ 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη τον κ. Ρουσόπουλο, υπογράμμισε ότι «είναι πολύ τιμητική η εκλογή σας και έχει έναν έντονο συμβολισμό, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την επανεισδοχή της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, επέτειος που συμπίπτει με την εκλογή του πρώτου Έλληνα στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, γεγονός που θεωρώ πολύ σημαντικό».

«Διάβασα και βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την εισαγωγική σας ομιλία και οι προτεραιότητες που έχετε θέσει, είναι πραγματικά σημαντικές: ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που αποτελούν πάντα προτεραιότητα κάθε δημοκρατικής, φιλελεύθερης κοινωνίας, αλλά δυστυχώς πλήττονται συνεχώς» υπογράμμισε η κυρία Σακελλαροπούλου.  

Η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον Θ. Ρουσόπουλο 

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον Θ. Ρουσόπουλο

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον Θ. Ρουσόπουλο   

Με τον νέο πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θ. Ρουσόπουλο συναντήθηκε το μεσημέρι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Πρόβα» ευρωεκλογών: Ο Μητσοτάκης στην παρουσίαση βιβλίου του Τσιόδρα

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Ρουσόπουλο για την εξαιρετικά τιμητική για την Ελλάδα εκλογή του στον ευρωπαϊκό οργανισμό για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top