F-35: Πώς η Ελλάδα γίνεται κυρίαρχος παίκτης στην ανατ. Μεσόγειο

Ατσάλινη «ομπρέλα» από τον συνδυασμό Rafale, F-35, F-16 viper και Βelharra

F-35: Πώς η Ελλάδα γίνεται κυρίαρχος παίκτης στην Ανατ. Μεσόγειο
Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τα F-35

Η Ελλάδα με τα «όπλα» που έχει προμηθευτεί γίνεται ο κυρίαρχος παίκτης της ανατολικής Μεσογείου, διότι οι γειτονικές χώρες δεν έχουν τον εξοπλιστικό συνδυασμό που έχει η πατρίδα μας. 

Αγορά F- 35: Γιατί είναι σημαντική εξέλιξη για τα εθνικά μας θέματα

Ειδικότερα, F-35 από γειτονικές χώρες έχουν πάρει μόνο η Ιταλία και το Ισραήλ. Στην Αν. Μεσόγειο δηλαδή, μόνο εμείς και το Ισραήλ θα έχουμε αυτό το υπερόπλο. Κοιτώντας βόρεια, πρέπει να φτάσεις στην Πολωνία για να βρεις χώρα που έχει F-35, όπως μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η Τουρκία ήταν στο πρόγραμμα, αλλά τέθηκε εκτός γιατί αγόρασε τους ρωσικούς S-400. Και τότε οι Αμερικανοί τιμώρησαν τους Τούρκους. Είχαν προλάβει να παραλάβουν δύο μαχητικά, αλλά δεν έφτασαν καν στην Τουρκία, έμειναν στις ΗΠΑ.  Οι Τούρκοι πιλότοι που εκπαιδεύονταν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, επέστρεψαν στη χώρα τους. 

ΗΠΑ: «Ναι» στην πώληση F-35 στην Ελλάδα - Το μήνυμα Μητσοτάκη

Η ουσία είναι ότι ο ελληνικός συνδυασμός: Rafale, F-35, F-16 viper συν τις φρεγάτες Βelharra δημιουργεί μια ατσάλινη «ομπρέλα» που καλύπτει τη λεκάνη της Ανατ. Μεσογείου. 

Το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι δεν είναι απλώς υπερσύγχρονα όπλα, αλλά συμβατά μεταξύ τους. Το ένα είναι το «μάτι» του άλλου. Το ένα παίρνει πληροφορίες για τον εχθρό και τις διαβιβάζει στο άλλο.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top