Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Θα εντοπίζονται αμέσως τα αυθαίρετα 

Ρυθμίσεις για τη δόμηση και πολεοδομικά σχέδια για 800 δημοτικές κοινότητες

Σημαντικές χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, που παρουσιάσθηκαν  στη συνέχεια από τον υπουργό Περιβάλλοντος Θόδωρο Σκυλακάκη, κατά την πρώτη  συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στο νέο έτος.    

«Το οριστικό άνοιγμα στη νομιμότητα πρέπει να συνοδεύεται από το κλείσιμο κάθε δυνατότητας στην παρανομία και μια μεγάλη καινοτομία είναι ότι πια έχουμε τη δυνατότητα με τη χρήση της τεχνολογίας να εντοπίζουμε σε πραγματικό χρόνο οτιδήποτε αυθαίρετο χτίζεται στην ελληνική επικράτεια», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι πρόκειται «για μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση με έντονο αναπτυξιακό πρόσημο».

Σκυλακάκης: Κατεδαφίζονται όλα τα αυθαίρετα απληστίας

Υπογράμμισε ακόμη ότι όλα θα γίνονται με συγκεκριμένους κανόνες και απαράβατη προτεραιότητα το σεβασμό του περιβάλλοντος.

«Και βέβαια την καλύτερη ζωή των πολιτών υπηρετούν και τα θέματα της σημερινής ατζέντας του Υπουργικού μας Συμβουλίου» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης  ξεχωρίζοντας από το σύνολό τους το πρόγραμμα Κωνσταντίνος Δοξιάδης «με βάση το οποίο όλη η επικράτεια θα αποκτήσει επιτέλους σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια». Μίλησε για μια διαδικασία που διαρκεί ουσιαστικά έναν ολόκληρο αιώνα κι αυτό κάτι λέει για το πόσο έχουμε καθυστερήσει να οργανώσουμε τις χρήσεις γης σε όλη την επικράτεια.

Ανέφερε ότι με μια σημαντική χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης δρομολογείται τώρα η σύνταξη ειδικών και τοπικών πολεοδομικών σχεδίων σε όλη την επικράτεια, θα οριοθετηθούν οι οικισμοί με συντελεστή δόμησης σε 800 δημοτικές ενότητες και βέβαια με τα συγκεκριμένα μέτρα ανοίγει ο δρόμος να λυθεί το πρόβλημα του χαρακτηρισμού των δημοτικών δρόμων.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε σύντομη αναφορά σε άλλα θέματα του υπουργικού συμβουλίου και επισήμανε: «Να κλείσω επαναλαμβάνοντας ότι βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύτηκαν οι Έλληνες πολίτες. Ξέρετε πολύ καλά ότι εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε οι πρώτοι αυστηροί κριτές της δικιάς μας απόδοσης και μονίμως να φροντίζουμε ώστε να αυξάνουμε τους ρυθμούς μας και σίγουρα πια οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων. Σύντομα μάλιστα, αύριο, θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε με τον υπουργό Ανάπτυξης νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας».

Μητσοτάκης στο Tik Tok: Μειώθηκαν οι τιμές ρεύματος με τα νέα τιμολόγια

Μάλιστα ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την εισήγησή του κάνοντας αναφορά στη θετική εξέλιξη που είχαμε στα τιμολόγια ρεύματος συγχαίροντας το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνοντας ότι ο ανταγωνισμός δούλεψε κι έχουμε μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές και οι ίδιοι οι πολίτες έχουν μια καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο πρέπει να κάνουν τις επιλογές τους.

Τιμολόγια ρεύματος: Ανακοινώθηκαν οι χρεώσεις του Ιανουαρίου

«Συνέπεια και δουλειά είναι αυτά που θα μας χαρακτηρίσουν και το νέο χρόνο», είπε κλείνοντας καλωσορίζοντας νέους και παλιούς υπουργούς και ευχόμενος καλή χρονιά, πρώτα και πάνω απ' όλα με υγεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top