Τιμολόγια ρεύματος: Ανακοινώθηκαν οι χρεώσεις του Ιανουαρίου

Ποιο τιμολόγιο πήραν αυτόματα όσοι δεν επέλεξαν

Με χαμηλές τιμές έκανε ποδαρικό στον νέο χρόνο η πράσινη κιλοβατώρα σύμφωνα με τις τιμές που ανακοινωθήκαν νωρίτερα από τους παρόχους. 

 Από ό, τι φαίνεται οι περισσότεροι καταναλωτές επέλεξαν να μπουν αυτόματα στο πράσινο τιμολόγιο για τον πρώτο τουλάχιστον μήνα, όσο οι διεθνείς τιμές του ρεύματος παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. 

Χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος: Πώς να επιλέξετε σωστά… για την τσέπη σας

Οι τιμές διαμορφώθηκαν από 13,6 -17 λεπτά ανά κιλοβατώρα ανάλογα με τον πάροχο. 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star η  Βαλεντίνα Καραγεωργίου, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δουν αναλυτικά αλλά και να συγκρίνουν τις τιμές όλων των προμηθευτών συγκεντρωτικά στην ιστοσελίδα της ρυθμιστικής αρχής ενέργειας.

Οι τιμές είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις καθώς η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο υποχώρησε περαιτέρω τον Δεκέμβριο και έφτασε στο επίπεδο των 102 ευρώ ανά μεγαβατώρα όταν οι λιανικές τιμές το 2023 μαζί με τις οριζόντιες επιδοτήσεις της κυβέρνησης διαμορφώνονταν στο επίπεδο των 15-16 λεπτών ανά κιλοβατώρα. 

Τιμολόγια ρεύματος: Αλαλούμ με τα χρώματα και νέα σύσκεψη  

Στο πράσινο τιμολόγιο όσοι δεν επέλεξαν

Όσοι δεν επέλεξαν τιμολόγιο μέχρι τις 31 Δεκέμβριου μπήκαν από εχθές αυτόματα στο πράσινο.

Αρκετοί καταναλωτές ανέφεραν πως δεν έκαναν κάποια συγκεκριμένη επιλογή, καθώς πρώτα ήθελαν να δουν πώς θα διαμορφωθεί ο λογαριασμός στο τέλος του μήνα και μετά να αποφασίσουν αν θα αλλάξουν χρώμα.

Υπήρξαν βέβαια και εκείνοι,  λιγότεροι βέβαια, που υποστήριξαν πως δεν θα μπορούσαν να ζουν με το άγχος των ανατιμήσεων και γι’ αυτό επέλεξαν το σταθερό μπλε τιμολόγιο.

Οι  καταναλωτές μπορούν μέχρι τις 31 Ιανουάριου να αλλάξουν τιμολόγιο ή πάροχο. Θα πληρώσουν όμως με βάση τις χρεώσεις του πράσινου για όσες ημέρες παραμείνουν σε αυτό. 

Η αλλαγή τιμολόγιου και παρόχου γίνεται χωρίς επιβάρυνση 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top