Τιμολόγια ρεύματος: Αλαλούμ με τα χρώματα και νέα σύσκεψη  

Αλλαγές με τη χρέωση στο πράσινο τιμολόγιο

Ένα αλαλούμ επικρατεί με τα νέα τιμολόγια ρεύματος που αναμένεται να ισχύσουν από τις αρχές του νέου έτους, όπως μετέδωσε η Μαρία Παππά στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται ειδικά τιμολόγια με «έξυπνους» μετρητές

Σήμερα πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη με τον σύνδεσμο παρόχων ενέργειας, για να βρεθούν λύσεις για το πράσινο τιμολόγιο. Το κοινό τιμολόγιο που θα πέσουν οι καταναλωτές οι οποίοι δεν θα επιλέξουν κάποιο από τα υπόλοιπα. 

Για τον υπολογισμό της τελικής τιμής ο αρχικός τύπος προέβλεπε την παράμετρο του όγκου κατανάλωσης. Όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αφού ο ΔΕΔΔΗΕ στέλνει στους παρόχους την κατανάλωση κάθε 5 με 7 μήνες.

Να θυμίσουμε ότι έχει ψηφιστεί στη Βουλή σχετική νομοθετική διάταξη που ρυθμίζει το νέο καθεστώς στη λιανική ρεύματος από την 1/1/2024, όπως και το ειδικό πράσινο τιμολόγιο. 

Εκκρεμεί η Υπουργική Απόφαση, που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται τις επόμενες μέρες και η οποία θα περιλαμβάνει την μεθοδολογία και τον αλγόριθμο για τον προσδιορισμό των τιμολογίων. 

Υπενθυμίζεται ότι στο κοινό τιμολόγιο, με πράσινη σήμανση, ο προμηθευτής θα ανακοινώνει την τιμή χρέωσης έως την πρώτη ημέρα του μήνα εφαρμογής, δηλαδή οι καταναλωτές θα γνωρίζουν κάθε 1η του μηνός την τιμή που θα πληρώνουν.

ΔΕΗ: Ανακοίνωσε το αυξημένο τιμολόγιο ρεύματος για τον Νοέμβριο 

Στο κυμαινόμενα τιμολόγια, με κίτρινη σήμανση, περιλαμβάνονται τα τιμολόγια με κυμαινόμενη χρέωση προμήθειας (€/kWh), όπου η τιμή μεταβάλλεται, σύμφωνα με τις διακυμάνσεις της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Στα δυναμικά τιμολόγια, με πορτοκαλί σήμανση, περιλαμβάνονται τα τιμολόγια των οποίων η τιμή μεταβάλλεται, με βάση τις τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας εντός της ημέρας. Προϋπόθεση είναι η ύπαρξη «έξυπνου» μετρητή.

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται ειδικά τιμολόγια με «έξυπνους» μετρητές

Η αλλαγή προμηθευτή ή τιμολογίου προμήθειας γίνεται οποιαδήποτε χρονική στιμγή πάντως και δε συνεπάγεται δικαίωμα αποζημίωσης του προμηθευτή, με εξαίρεση της περιπτώσεις διακοπής σύμβασης τιμολογίου σταθερής τιμής. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top