Μητσοτάκης στο Tik Tok: Μειώθηκαν οι τιμές ρεύματος με τα νέα τιμολόγια

Ενισχύθηκε ο ανταγωνισμός ανέφερε ο πρωθυπουργός 

Στα νέα τιμολόγια ρεύματος που τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου αναφέρεται με ανάρτησή του στο Τικ Τοκ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα τιμολόγια έχω δει ένα σωρό τρόπους υπολογισμού που θυμίζουν εξετάσεις για πανελλαδικές εξετάσεις», αναφέρει ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως μέχρι σήμερα ήταν πρακτικά αδύνατον στους καταναλωτές να συγκρίνουν τα διαφορετικά τιμολόγια. «Πριν την παρέμβαση που κάναμε υπήρχαν 130 διαφορετικά τιμολόγια . Εμείς αυτό το απλουστεύσαμε και σήμερα υπάρχουν 3+1 βασικά τιμολόγια (πράσινο, πορτοκαλί, μπλέ, κίτρινο)» τονίζει ο πρωθυπουργός και εξηγεί πως το αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης ήταν ότι λειτούργησε καλύτερα ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας καθώς υπάρχει καλύτερη διαφάνεια στη σύγκριση των τιμών και οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να δώσουν χαμηλότερες τιμές για να μπορέσουν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες. 

Πώς θα βγάλετε άκρη με τα νέα τιμολόγια ρεύματος και τα «χρώματα»   

Αυτό στην πράξη σημαίνει, αναφέρει ο πρωθυπουργός, ότι η μέση τιμή για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται περίπου 13,5 λεπτά η κιλοβατώρα ενώ τον Δεκέμβριο ήταν 14,5 λεπτά η κιλοβατώρα με την επιδότηση.

Τιμολόγια ρεύματος: Ανακοινώθηκαν οι χρεώσεις του Ιανουαρίου

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα πραγματικά ευάλωτους συμπολίτες μας αλλά και εκείνους που επιλέγουν για να θερμανθούν την ηλεκτρική ενέργεια με έκτακτο βοήθημα που αφορά τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο - Μάρτιο, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός και καλεί τους καταναλωτές αν θέλουν να κάνουν σωστές επιλογές για φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα να μπουν στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ για να διαλέξουν ό,τι τιμολόγια τους συμφέρει.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top